Bloggen

Sådan indsætter du en video i dit nyhedsbrev

Det er de færreste mailprogrammer, der tillader afspilning af indlejrede videoer. Rent faktisk vil mailprogrammet oftest helt fjerne indlejringskoden, så modtageren aldrig bliver klar over, at du har sendt dem en video.

Men hvad gør du så, når du ved, at en video fastholder modtageren meget bedre end tekst og billeder?

Indsæt et billede med link

Den enkle løsning er at indsætte et billede af videoen i toppen af nyhedsbrevet og så linke billedet til videoen på YouTube, Vimeo eller hvilken video-tjeneste, du nu anvender. Det er vigtigt, at du tager et skærmbillede af videoen med Play-knap og det hele, så modtageren ikke kan undgå at opdage, at der er tale om en video.  Brug et dedikeret program, som Snagit, eller brug det indbyggede billedbehandlingsprogram i dit operativsystem, f.eks. Paint i Windows.

Før du tager skærmbilledet, holder du musen hen over videoen, så du er sikker på, at der vises en Play-knap i billedet.

Det gør det nemt for modtageren at opdage, at der er tale om en video. I forhold til et traditionelt, tekstbaseret nyhedsbrev, vil du opdage, at langt flere modtagere næsten pr. automatik vil klikke på billedet af videoen i nyhedsbrevet, så videoen åbnes i et nyt browser-vindue.

Autokonvertering af indlejrede videoer

Bruger du nyhedsbrevstjenester som MailChimp og Aweber til at udsende dine nyhedsbreve, kan du nyde godt af, at disse tjenester automatisk indsætter et billede af videoen, så snart du indsætter indlejringskoden i nyhedsbrevet.

I praksis sker der nøjagtig det samme, som hvis du selv havde indsat et billede med link til videoen i dit nyhedsbrev, du slipper bare for at skulle bøvle med selv at tage skærmbilledet, overføre det til nyhedsbrevstjenesten, indsætte det i nyhedsbrevet og derefter sætte linket til videoen ind.

MailChimp tilbyder endvidere nogle såkaldte video-flettekoder, der fungerer på samme måder, som de shortcodes du måske allerede kender fra WordPress og andre CMS-systemer.

Dem kan du læse mere om her

Indsæt flettekoden på det sted i mailen, hvor du ønsker, at videoen skal være. Så indsætter MailChimp et billede af videoen med afspiller-knapper og det hele. Brug videoer i dag og få større respons Som vi allerede har været inde på, så fænger en video bedre end tekst – også i dit nyhedsbrev. Faktiskmangedobler en video chancerne for, at modtageren rent faktisk også opfanger dit budskab i forhold til en almindelige tekstbaseret mail. 

Med tekst og billeder alene viser amerikanske undersøgelser, at du maksimalt kan fastholde modtagerens opmærksomhed i 8 sekunder, mens du kan fastholde dem astronomiske 2 minutter og 42 sekunder med en video, før de begynder at se sig om efter noget andet – og anvender du en explainer-video, der sjældent varer længere end 1 minut, har du en rigtig stor chance for, at modtagerne ser din video til ende!

Så hvad venter du på? Prøv at indsætte en video i dit næste nyhedsbrev, så skal du bare se løjer!

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

En explainer-video er god videomarkedsføring med en masse muligheder. Videoen skal dog ikke være ren reklame for din virksomhed - men heller ikke bare en fortælling for fortællingens skyld. Kristian Ole Rørbye går i dybden omkring explainer-videoen.

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

Video virker bedst – basta!

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

Forklar dine kunder, hvad du tilbyder… på 60 sekunder! Nemmere er det ikke. Du bryder den vante markedsføring og viser på en kreative måde, hvad du kan tilbyde dine kunder. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.