Bloggen

Online marketing for gammelsmølfer - Det er ikke for sent

En del gange årligt hører vi om helt unge iværksættere der typisk har lavet en hjemmeside, og er begyndt at tjene penge på nettet. Nogle af dem har tjent imponerende mange penge, på trods af deres alder, andre tjener måske ikke så meget, men vi har stadig en stor respekt for hvad de har opnået i den unge alder som de har.

Mit indlæg her hos Ivaekst.dk er dog målrettet de ældre iværksættere der sidder derude, og som måske er lidt skræmt af den nye teknologi på nettet, og tror at det kun er noget de unge kan.

Det er det ikke. Jeg er selv snart 50 år gammel, og jeg har et mindre online marketing bureau, og en hjemmeside der ranker helt i top 5 på en søgning som "online marketing bureau". Jeg har opnået denne position uden snyd, og foran meget store online marketing bureauer med over 100 ansatte. Så hvis jeg kan, siger jeg ikke at du kan, men jeg siger også at det ikke er umuligt.

Læs mere i mit blogindlæg her, og så håber jeg at du kan finde noget inspiration.

 

Det jeg arbejder med er det her

Vi arbejder med kunstig intelligens på vegne af vores kunder, vi arbejder med kode og vi laver alt det som de yngre kræfter i vores branche oftest laver. Og vi laver gode resultater, vi får gode anbefalinger og vi føler absolut ikke at vi er bagud, trods at dem der er ansat her er markant ældre end den gennemsnitlige online marketing medarbejder.

Selv startede jeg med at komme ind i online marketing, som 33 årig. Det er 17 år siden nu. Dengang vidste jeg intet om det, overhovedet, og jeg havde aldrig forestillet mig at jeg skulle arbejde med noget så kompliceret.

 

Jeg startede med SEO af nød

Jeg startede med at lære om SEO ( SEO er en forkortelse for noget der hedder søgemaskineoptimering, som handler om at gøre sin hjemmeside bedre, så Google bedre kan lide den) , som 33 årig af ren og skær nød. Jeg havde ingen penge, og jeg kunne ikke låne så meget som 5000,- kroner i banken. Men så læste jeg om SEO på Amino.dk, og fandt ud af at hvis jeg kunne lære om SEO, så kunne jeg ligge højt i Google, og dermed få kunder til det rengøringsfirma som jeg havde dengang.

Jeg læste, og jeg læste om SEO. Artikel efter artikel, og alt det jeg lært brugte jeg med det samme på den hjemmeside jeg også selv havde lært mig at bygge. Efter 2 års hårde studier, hvor jeg læste fra morgen til aften (når jeg ikke gjorde rent), så lå jeg nr 1 i Google på søgningen "rengøringsfirma". Et år efter dette, havde jeg 3 (til tider 5) ansatte. På det tidspunkt blev jeg også blandt folk i det online marketing miljø betragtet som en af Danmarks bedste til SEO.

Senere fandt jeg så ud af at det var super svært at drive et rengøringsfirma på grund af stor udskiftning blandt medarbejderne, der ikke ligefrem elskede at gøre rent. Og jeg besluttede mig for at hoppe over over lave online marketing på fuldtid. På det tidspunkt var jeg 45 år gammel, og jeg startede et seo bureau fra bunden af. Igen uden penge (rengøringsfirmaet skabte flere problemer end penge).

Alt det her er ikke sagt for at i skal synes jeg er god. Det er jeg sådan set ligeglad med.

Det er sagt for at du som ældre iværksætter kan blive inspireret til at du kan begynde at lave online marketing (eller andre fag med ny teknologi) her og nu. Også selvom du skulle være 50 år lige nu.

 

Der er ingen hemmelige koder

Der er nemlig ingen hemmelige koder omkring internettet som kun de unge forstår. Ja, der er en masse ord og begreber man skal lære for første gang. Men det er der også hvis man skal lære et nyt sprog, eller lære at reparere sin egen bil (hvilket jeg overhovedet ikke kan)

Så hvis du er klar på at lære noget nyt, og få den glæde der også er ved det, så kan du sagtens selv lære at tjene penge på din hjemmeside ved at lære om online marketing. 

Her på Ivaekst.dk er der for eksempel en del gode blogindlæg fra diverse eksperter, som lærer fra sig. Du kan også lære om det via Google Success Online, hos Amino.dk eller få god feedback fra Iværksætternetværket på Facebok. Alle 3 steder er der helt gratis viden på et rigtig fint niveau. 

Når du har lært en masse der, kan du tage nogle betalte kurser på et højere niveau.

 

Du er ikke alene

Hvis du som sagt sidder derude og: "Jamen, du har bare været heldig Jimi. Og der er nok ikke så mange andre som dig der starter med sådan noget moderne teknologi helt fra bunden, i så høj en alder", så må jeg bare sige at det ikke er rigtigt.

Faktisk er der lidt af et boom blandt ældre iværksættere de sidste 20 år. Prøv at se de klip jeg har fundet på nettet her.

"De seneste 20 år er gennemsnitsalderen for nye iværksættere kun steget, og nu er den helt oppe på 41 år. Det viser rapporten Iværksætterbarometer 2019 , som Erhvervshus Sjælland står bag. For 20 år siden var gennemsnitsalderen 34 år  (nyheder.tv2.dk)"

"En rapport, der gennemgår 2,7 millioner virksomheder, viser, at en 50-årig stifter har dobbelt så stort chance for succes som en 30-årig. (techsavvy.media)"

"Professor og ekspert i iværksætteri Daniel Hjorth fra Copenhagen Business School nikker genkendende til tendensen.  Vi ser en generel tendens til, at flere ældre starter deres egen virksomhed. Det hænger sammen med, at de lever længere og føler sig mere friske – og at det generelt i højere grad ses som en mulighed at starte sin egen virksomhed", siger Daniel Hjorth  (danskindustri.dk)"

Jeg håber at have inspireret dig til at komme igang med at leve dine drømme ud, ligemeget hvilken alder du måtte have. Det behøver på ingen måde at have noget med online marketing at gøre (det hjælper bare hvis du har en hjemmeside). Eksemplet med online marketing var for at understrege at dette fag er typisk noget man forventer at de helt unge arbejder med.

Men vi er flere oppe i alderen end du tror.

Vil du være med?

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Jimi Hove

Online Marketing Manager og Ejer hos Online Marketing Bureauet

Læs om hvordan jeg gik fra at tro at: "Det her bogholderi, skat osv, hvor svært kan det være??" til at jeg fik stor skattegæld. Hvordan jeg valgte den forkerte bogholder og fik endnu mere skattegæld for til sidst endeligt at få styr på det.

Jimi Hove

Online Marketing Manager og Ejer hos Online Marketing Bureauet

Stort set alle de nye kunder vi får, synes selv at deres firma er for kedeligt til at nogle rigtige medier gider skrive om dem, og det afholder dem fra at få den gode PR

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.