Bloggen

Bloggermarkedsføring – hvad, hvordan og hvorfor?

Tags: IT, Salg

Bloggermarkedsføring kan være yderst værdiskabende for din virksomhed, men det kræver, at du er villig til at investere i din relation til bloggerne. Hvad kan du opnå med bloggerne, hvad skal der til, og hvor skal du passe på?

 

Hvad er bloggermarkedsføring?

Bloggermarkedsføring er, som du allerede har gættet, markedsføring via bloggere. Typisk vil bloggermarkedsføring foregå ved, at du som virksomhed indgår i et samarbejde med bloggere, der skriver om emner, der har en forbindelse til dit produkt.

Samarbejdet skal naturligvis være til gavn for begge parter. For bloggeren kan samarbejdet for eksempel være til gavn ved, at du leverer gæsteartikler til deres blog, som deres læsere vil finde interessante, eller at du giver dem noget særligt at skrive om, så som et nyt produkt, de kan anmelde.

 

Hvad får jeg ud af bloggermarkedsføring?

Hvad får jeg ud af bloggermarkedsføring ivækst bloggen

For din virksomhed er samarbejdet med bloggerne til gavn på flere måder. Velskrevne indlæg giver dig positiv branding, og indlæg på relevante blogs med læsere der er indenfor din målgruppe, kan give dig trafik til din hjemmeside og salg. Word-of-mouth er den bedste reklame man kan få, og bloggens læsere vil typisk have stærk tillid til bloggerens anbefalinger – også selvom indlægget er sponsoreret.

Den sikreste værdi du kan få, er dog SEO-værdi. Hver gang en blog linker til din hjemmeside, gavner det din søgemaskineoptimering. Derfor bør du som udgangspunkt altid sørge for, at bloggeren linker til din hjemmeside. Det er din garanti for, at bloggermarkedsføringen skaber værdi for dig, lige meget hvordan indholdet i blogindlægget ellers er udformet.


 

Hvad kræver bloggermarkedsføring?

Bloggermarkedsføring kræver:

1. at du er i stand til at finde relevante blogs, som du ønsker omtale fra eller som du gerne vil have skal linke til din hjemmeside.

2. at du er i stand til at opbygge en relation til bloggerne bag dine udvalgte blogs, så de er klar på at samarbejde med dig.

3. at du formår at skabe en profitabel balance mellem det, du tilbyder bloggerne, og det de giver dig igen.

 

Hvor skal jeg passe på?

Et af problemerne ved bloggermarkedsføring er, at du ikke er i fuldstændig kontrol. Det er bloggeren der laver indlægget, men det er dit ansvar, at indlægget overholder markedsføringsloven.

Som med al markedsføring i Danmark skal det tydeligt fremgå, at der er tale om reklame, hvis du ikke vil risikere en bøde. Sørg derfor altid for at informere bloggerne om, at de skal markere tydeligt, at indlægget er sponsoreret, hvis du for eksempel har sendt dem et produkt til anmeldelse.

Et andet problem kan være bloggere, der ukritisk skriver sponsorerede indlæg om hvad som helst. Der er mange virksomheder der gør brug af bloggermarkedsføring, og nogle gange resulterer det i, at en blog fyldes med indlæg, der egentlig ikke er relevante for læserne. Her mister bloggeren hurtigt sin indflydelse på læserne så snart indlægget er sponsoreret, så undgå denne type blogs.

Begge problemer omgås lettest ved at opbygge en relation til gode, relevante bloggere. Jo stærkere din relation er til bloggeren, des større indflydelse kan du få.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er såmænd ganske enkelt: Du finder nogle blogs, der er relevante for din virksomhed, finder kontaktinformationer på bloggeren og tager kontakt. Start eventuelt med blot at spørge, om de kunne være interesserede i en eller anden form for samarbejde med dig, og tag så dialogen stille og roligt derfra. Simpelt.

 

Held og lykke!

 

 

 

 

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Emil Zacho-Petersen

Online Marketing

Uddannet fra Aalborg Universitet

Tags:
IT, Salg

Den 27. august 2013 opdaterede Facebook reglerne for at afholde konkurrencer, og fjernede en stor del af de restriktioner, der tidligere har været. Her får du en hurtig gennemgang af, hvad ændringerne betyder.

Emil Zacho-Petersen

Online Marketing

Uddannet fra Aalborg Universitet

Tags:
IT, Jura

Har du planer om at lave en konkurrence på Facebook, skal du som det første glemme alle konkurrencer, du før har set på Facebook.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.