Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

Ja, jeg voksede med e-conomic

”Hvordan fik du succes?” – muligvis det mest slidte spørgsmål i verdenshistorien, men samtidig stadig det vigtigste. Her kommer svaret, som du bør få tatoveret tværs over din venstre arm: Hårdt arbejde. Flid. Netværk.

Alle faktorer skal være på plads, før du kan stille dig øverst på iværksættersejrsskamlen. Ved at arbejde rigtig hårdt vil du også få nøglen til den sidste ingrediens til succes, nemlig held. Held til at finde et hul i markedet, held til måske at kende den rette investor og held til at kende de rigtige mennesker på de helt rigtige tidspunkter.  Men held kommer ikke af sig selv. Som Tommy Ahlers sagde til mig: Persistence is luck.

Jeg har været heldig. Da jeg startede med at lange billige golfbolde over disken, vidste jeg ikke meget om økonomi og bogføring, udover det basale.

Her var jeg så heldig, at min far, som dengang bogførte for mig, kunne køre det hele uden min indblanding. Min revisor snakkede nemlig ”flydende e-conomic”, hvilket var en stor udfordring for mig. Min far og jeg gennemgik tallene engang imellem. Luksus vil nogen nok mene, men det betød, jeg kunne rette mit fokus på det vigtigste i mine øjne – Nemlig at drive forretningen frem.

e-conomic er mit growth hack

For at være helt ærlig, så fattede jeg ikke i starten, hvad der menes med, at programmet ville vokse i takt med min virksomheds vækst. Var det bare en fancy tagline? Da jeg fik hænderne i økonomisystemet fattede jeg dog, hvad det betød.

For jo mere jeg brugte økonomiprogrammet, jo flere apps brugte jeg i dagligdagen. Det fik mig til at spare tid og jeg havde konstant overblikket. e-conomic er med mine egne fancy ord, blevet mit growth hack!

Undervurderer du vigtigheden af dine egne tal?

Da jeg stiftede mit første selskab for godt og vel 5 år siden. Brugte jeg langtfra alle programmets funktioner, da jeg ikke orkede at sætte mig ind i det. Men da jeg pressede mig selv udover min tilbageholdenhed og satte mig ind i e-conomic, og ikke mindst at forstå mine egne tal, da fik jeg et helt andet syn på økonomi.

Uagtet regnskabsprogrammets navn, så tror jeg generelt, at mange iværksættere undervurderer, hvor vigtigt økonomi er og det at kende til sine tal.

Få nu styr på dine ting!

Måske findes der stadig iværksættere, der fedter rundt med Excel? Jeg håber det ikke, for de må have virkelig mange bekymringer om fremtiden. For mig er bekymringer lig med tidsspilde.

Lige meget hvor newbie man nu engang er, så starter man altid et sted, det er jeg selv et eksempel på. Man skal huske, at den gode idé aldrig er nok. Alt for mange knækker halsen på administration eller likviditetstørke. Få nu styr på dine ting!

Skiftede min far ud med en bogholder og apps

I dag benytter jeg mig af bogholdere, som står for at bogføre alle mine bilag, så er det primært kun rapporteringsoverblikket, som jeg bruger. Cirka en gang om måneden trækker jeg dybdegående rapporter ud, men på ugeniveau holder jeg mig blot opdateret på overblikket over betalte/ikke-betalte fakturaer, som er lige, når man logger ind. Som iværksætter kan man ikke undvære et regnskabsprogram – hvis man drømmer om at nå til tops.

Hvis du ligesom mig i starten ikke er hjemmevant i økonomisystemet, så giv det tid eller udnyt dit held – Altså det held, at e-conomics support kan give dig svaret på, hvad du søger.

Mine yndlingsapps i e-conomic:

1. Mobilappen

2. Abonnementsmodulet

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk

Som 12-årig startede Casper BilligeGolfbolde.dk. Efter 10 års drift besluttede Casper sig for at sælge sin 'baby' i 2014. BilligeGolfbolde.dk gav Casper en masse erfaring, som han nu bruger i de andre virksomheder, som han er engageret i.

Ud over at lave sine egne iværksættervirksomheder, så brænder han for at få iværksætteri på skoleskemaet. Det gør han blandt andet ved at lave Iværksætterturen en gang årligt, hvor han er rundt på skoler i hele landet og snakke om iværksætteri.

Casper fortsætter med at hæve barren for sine projekter og er et eksempel på, at viljestyrke betaler sig, når man er uden for sin komfortzone.

Casper Blom vandt prisen for Årets Unge Håb i 2012.

Mød ham på Google+.

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Casper Blom
Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk
Tags: Tryghed

Jeg kan kun tænke tilbage på IVÆKSTprisen 2012 som et kæmpe skub i den rigtige retning for mig. Prisen er en fantastisk blåstempling som har åbnet døre, hurtigere end jeg troede var muligt. Da jeg vandt, satte jeg 4 mål for år 2013 - Dem kan du læse om her.

Casper Blom
Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk
Tags: IT, Salg

Oplever du også at forbrugernes online adfærd er blevet markant mere flygtig? Kom det til livs - indstil din radar på brugervenlighed og konverteringsoptimering. Med brugervenlig og konverteringsoptimering i fokus giver jeg dig her 10 tips, der kan øge din webshops omsætning.

Casper Blom
Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk
Tags: Google AdWords, IT, Salg

Med mine års erfaring og efter mange timers snak med andre e-købmænd er jeg kommet til den konklusion, at for nystartede webshops, så er der kun to ting, man skal fokusere på i sin online markedsføring: SEO og AdWords.

Casper Blom
Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk
Tags: Google AdWords, IT, Salg

Når du står overfor valget af platform til din webshop, er der her en 4-trins-raket som vil sende dig udover succesrampen. De 4 trin er anbefalet af onlineeksperten Casper Blom.

Iværksætter og indehaver af Chilisecurity.dk og Geppel.dk

Som 12-årig startede Casper BilligeGolfbolde.dk. Efter 10 års drift besluttede Casper sig for at sælge sin 'baby' i 2014. BilligeGolfbolde.dk gav Casper en masse erfaring, som han nu bruger i de andre virksomheder, som han er engageret i.

Ud over at lave sine egne iværksættervirksomheder, så brænder han for at få iværksætteri på skoleskemaet. Det gør han blandt andet ved at lave Iværksætterturen en gang årligt, hvor han er rundt på skoler i hele landet og snakke om iværksætteri.

Casper fortsætter med at hæve barren for sine projekter og er et eksempel på, at viljestyrke betaler sig, når man er uden for sin komfortzone.

Casper Blom vandt prisen for Årets Unge Håb i 2012.

Mød ham på Google+.

177 indlæg
38 indlæg
83 indlæg
22 indlæg
62 indlæg
196 indlæg
225 indlæg
47 indlæg
There was an error : - Unable to parse the p12 file. Is this a .p12 file? Is the password correct? OpenSSL error:
MEST LÆSTE BLOGINDLÆG
OM BLOGGEN

I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her