Hvad kan vi hjælpe med?

Den gode iværksætterhistorie: Netværket gør forskellen

Netværket gør forskellen

Pernille Bering

Pernille startede som iværksætter fra bunden: Som nytilflytter i Randers besluttede hun at starte sit eget fotostudie, og har netværket sig vej til alle kunderne. Men hun overvejer altid tre ting, inden hun siger ja til en opgave. Læs hvilke i Pernilles iværksætterhistorie.

Jeg hedder Pernille Bering, og startede som selvstændig i september 2004. Jeg er uddannet reklamefotograf og driver på sjette år Bering Foto i Randers. Jeg kommer oprindelig fra Aalborg og har arbejdet som fotograf ti år i Aalborg og to år i København. Da livet i København blev for hårdt med små børn og karriere, sprang min mand og jeg til, da han fik en jobmulighed i Randers.
Men i Randers var der ikke så mange jobmuligheder som fotograf og da jeg dengang havde tre små børn, var det vigtigt for mig, at jeg ikke skulle bruge alt for lang tid på transport til og fra arbejde. Så for at arbejde med det jeg er god til, måtte jeg jo starte op selv.

Forretningen skal opfylde to ud af tre krav

Pernille Bering Foto

For mig er det vigtigt, at jeg beskæftiger mig med noget, der gør mig glad - og det gør fotografiet, men det var et langt sejt træk i starten. Jeg var jo ny og tilmed tilflytter. Derfor valgte jeg at gå ind som sponsor i Randers HK og Randers FC for via deres erhvervsnetværk at komme tæt på mine potentielle kunder. Det viste sig at være en god investering, men jeg gik også til alle hjemmekampe, der blev spillet i både håndbold og fodbold, fordi det var vigtigt at blive et kendt ansigt - ikke bare et navn eller et logo. Det tog tid, men på et tidspunkt gik jeg fra en fodboldkamp med et møde og to ordrer. Derudover var det bare ud og præsentere sig og tage kontakt med det gamle netværk i Aalborg, og ganske langsomt begyndte der at ske noget.

Jeg har hele tiden haft fokus på at drive min forretning i overensstemmelse med den person jeg er og hvordan jeg gerne vil være. Løbende mærker jeg efter, om det her er godt for min forretning. Det skal gerne opfylde 2 ud af 3 parametre: Det skal være sjovt, der skal være penge i det, eller jeg skal kunne lære noget nyt. Og så skal det være godt for mig og min familie - er det ikke, så holder jeg mig væk. Det har jeg lært fra de gange, hvor jeg har ladet mig friste, når opgaven har lydt spændende og næsten for god til at være sand, for så er den det også.

Netværk handler også om sparring

Mine kunder kommer primært gennem netværk, både lokalt og virtuelt, så jeg gør rigtig meget i at netværke både med andre kreative. Men jeg netværker også med erhvervsfolk, der på ingen måde ligner mig eller tænker som mig. Så kan de give mig udfordringer på de punkter, hvor jeg ikke er stærk. Det er den bedste måde for mig at styre min forretning i den retning, jeg gerne vil have.

For mig er netværk ikke kun at gøre forretning med hinanden, men i høj grad også det at kunne sparre med hinanden, udvikle ideer og give hinanden et tiltrængt spark bagi, når der er brug for det. Derfor har jeg også i de sidste tre måneder haft kontor i erhvervshuset Damatech i Randers, hvor 12 virksomheder deler kontorfaciliteter.

Ud over at man kan spare en del penge ved det, så hjælper vi også hinanden med at udvikle vores respektive forretninger og det har helt konkret været med til at udvikle en forretningsidé, som jeg forventer mig meget af. Nu skal den blot sættes i søen.

Har historien eller billederne vakt din interesse, er du velkommen til at kontakte Pernille på: Tlf. 28892554 eller  pernille@bering-foto.dk.

Husk, at du også kan inspirere andre iværksættere og få din gode historie bragt på IVÆKST og i nyhedsbrevet. Skriv din historie (maksimalt en side) til kontakt@ivaekst.dk. Vi kvitterer med en flaske vin til alle bragte historier.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.