Bloggen

wordpress plugins bedste

9 Plugins til WordPress. De bedste og eneste du behøver

Med mange års erfaring med WordPress blandt andet for mit eget firma theishansen.dk, og har jeg opbygget utrolig mange WordPress hjemmesider efterhånden. Derfor vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer i dette indlæg, så du kan få de bedste wordpress plugins fra starten og spare tid. Generelt ser jeg, at nybegyndere i WordPress har tendens til at hente for mange plugins eller bare ikke hente de mest optimale plugins. Problemet med at hente at for mange plugins er, at de sløver dit site og din backend. Hernæst skal de alle opdateres, hvilket der kan være nogle sikkerhedsproblemer og kompatibilitetsproblemer forbundet med. Du kan sagtens supplere med 3.parts scripts for ekstra funktionalitet, men husk at placere disse scripts i din footer for at forøge dit sites indlæsningshastighed. I denne liste går jeg derfor igennem mine absolut bedste plugins til WordPress, som du kommer rigtig langt med og måske er de eneste du egentlig behøver. I denne gennemgang kommer jeg omkring de bedste Wordpress plugins til:

  1. SEO
  2. Page Building
  3. Security
  4. Cache og hastighed
  5. Billedekomprimering
  6. Backup
  7. Billedegallerier
  8. Email popups
  9. Oversættelse af filer

1.Bedste SEO plugin: Yoast SEO [free]

Yoast SEO Plugin er min all-time favourite til søgemaskineoptimering! Og det er der altså ikke noget at sige til. Jeg er nemlig ikke alene om denne opfattelse, hvilket har gjort den til en af de allermest populære SEO plugins. Dette plugin rummer mange muligheder end eksempelvis All in One SEO Pack. Disse muligheder gør dette plugin anbefalelsesværdigt for din WordPress hjemmeside. Men når der er mange muligheder, så kan det også virke ganske overvældende for den knapt så rutinerede. Jeg vil ganske, ganske kort opridse nogle af funktionerne, som jeg især synes er anbefalelsesværdige i arbejdet med dette plugin.
Det der gør Yoast SEO særlig godt at arbejde med er feedback-funktionen på On Page SEO-ændringer, som man laver undervejs. Det er ret pædagogisk indrettet med den gode gamle ”rød mand stå, grøn mand gå”-teknikken. Yoast SEO vurderer løbende for dig, hvorvidt du gør arbejdet godt nok. Det er en god hjælper at have i baghånden, når Google løbende gør det sværere og sværere, at snyde sig foran i køen ved at fremhæve sig selv i mængden. Når Yoast SEO giver dig grønt lys, så betyder det, at dit forsøg vurderes godt til at rankes højere hos Google. Det kan altså kaldes for en navigator til, at bevæge sig opad hos Google. Men som tidligere nævnt, så skærpes Googles krav og algoritmer til at opnå topplaceringer. Det kræver i højere grad hårdt arbejde at nå topplaceringer – men dermed sagt ikke umuligt. Yoast SEO skal anskues som en rådgiver inden for adskillige emner. Eksempelvis metabeskrivelse, tekst, skrevne ord og hyppighed. Gennem funktionen Focus Keyword, så scanner Yoast din side igennem og derudfra kommer den med råd og bud på, hvilke tiltag du kan overveje for at optimere din side, og dermed opnå bedre placering hos Googles kræsne søgerobotter.
Så der er virkelig en god rådgiver og god hjælp at hente hos Yoast, og igen – det er ingen tilfældighed, at det er en af de mest foretrukne plugins indenfor SEO. Specielt Yoast Preview funktion af rich snippets er lækkert til bygge titles med høj CTR.

Download Yoast SEO


2.Bedste Page Builder: Visual Composer [34$]

Det kan virke som en hel uoverskuelig opgave, at skulle udarbejde et lækkert design, når man ikke har det fjerneste begreb om koder… Eller måske har du et begreb om det, men ikke synes det er særlig tiltalende. Der er selvfølgelig hjælp at hente, således dit visuelle udtryk kan skræddersys efter dine behov – selvom det der med koder ikke lige er noget. Hjælpen til den slags, som jeg vil fremhæve, er Visual Composer til Wordpress. Allerede som det første vil jeg understrege, at dette ikke er en smutvej til hurtigt og lækkert layout til din side. Det kræver arbejde og finpudsning, som med så meget andet. Visual Composer er god, da den giver dig en masse opbygningselementer, som du bygger til din side. Du har altså mulighed for at bestemme over hvert eneste indholdselement på din side, og kan dermed virkelig gøre den til din egen med sit eget udtryk. Designs strækker sig fra dine indlæg til selve hele tiden, og det er tidsbesparende kontra, at du skulle lære at kode en masse inden du kunne designe en lækker side. Det der kan fremhæves ved Visual Composer er, at den er let og nem at gå til. Den indeholder en frontend og en backend-funktion, hvilket betyder at selvom der ikke arbejdes med direkte kodning, så har du stadig redskaberne til at få effekten, som arbejdede du med koder. Layoutet fungerer godt både på computer og mobilenheder, så du behøver ikke spekulere i forskellige typer layouts. Så alt i alt et virkelig godt redskab, hvis du ikke føler dig som et det store kodningsgeni.

Download Visual Composer

3.Bedste Security plugin: All In One Security [free]

All in One WP Security & Firewall er et meget brugervenligt plugin, som beskæftiger sig med alt hvad der kan medvirke til sikkerheden omkring din WordPress-side. Det brugervenlige kommer til udtryk gennem, at det endelig er gået op for udviklerne at ikke alle er det helt store Wordpress-geni fra start, og ikke alle har det brede kendskab til sikkerhed vedrørende sin Wordpress-side. Så derfor er All In One Security designet med et nemt setup og brugerdifferentieret niveau. Der er med andre ord lavet tre kategorier for dette plugin: Basic, Intermediate og Advanced. Basic er som ordet diskret antyder; det absolut basale til din side. Dette er ’safe’, og vil ikke skabe komplikationer i form af nedbrud af din side. Basic er yderligere også de funktioner, som du bør aktivtere med det samme, når du har hentet pluginnet. Dermed er du sikret minimumssikkerhed til din side – så langt så godt.  Bevæger du dig mod Intermediate og Advanced bliver det lidt mere komplekst, og her er der altså risiko for udvalgte funktioner på din side kan gå ned. Det handler i hovedsageligt om din sides setup samt hvilke plugins du har installeret. Der er virkelig mange funktioner inden for sikkerhed og firewalls at hente i dette plugin, og samtidig er det meget funktionelt og intuitiv til at beskytte din side virkelig godt. Der er en bred vifte af muligheden inden for indstillinger og muligheder, gode værktøjer som giver dig en bedre forståelse til, at optimere sikkerheden på din side og der er tilhørende forklaringer til de forskellige indstillinger. Dette medvirker til en tryghed omkring de ændringer du foretager dig, da du bliver taget godt i hånden hele vejen. Der er flere veje at vælge med dette plugin – gå den sikre vej, og tage Basic. Eller så hele vejen og være helt i top med beskyttelse fra inderst til yderst på din side. Det er op til dig. Én ting er i hvert fald sikkert – du har intet at tabe ved at benytte dig af dette plugin. End ikke penge, da det er gratis. Du har kun en pokkers masse at miste, hvis du ikke gør brug af det.

Download All in One Security
 


4.Bedste Cache plugin: WP Fastest Cache Premium. [40$]

Egentlig er WP Rocket den bedste caching-løsning, som jeg har set. Men det koster så også 40$ årligt, og derfor anbefaler jeg et billigere alternativ, som i dette tilfælde er WP Fastest Cache Premium. Det kan eksempelvis benyttes sammen med MaxCDN eller Cloudflare for at få de sidste performanceprocenter. Lige kort om WP Rocket, og hvad der gør det så godt. Det er først og fremmest virkelig brugervenligt og en sand gave til webmastere, som synes tekniske termer og programmering kan være lidt perplekst. WP Rocket er fuld af features, og det tilbyder blandt andet både cache preloading, browser caching, GZIP compression og forskellige muligheder inden for HTML, CSS og Javascript minification og koncentration. Med andre ord er det simpelt, hurtigt og har intuitivt setup. Page caching er aktiveret med det samme og det integrerer perfekt med CloudFlare samt en masse andre fordele og funktioner. Men nu skulle det jo ikke handle om WP Rocket, men det billigere alternativ, som er WP Fastest Cache Premium. Der findes både den gratis udgave, men premium-udgaven her har et engangsbeløb pålydende 40$. Dette plugin er relativt nemt at forstå og gå til. Det genererer statiske HTML filer fra din dynamiske WordPress-blog og cacher det i stedet for WordPress PHP Scripts. Herudover så understøtter det CDN (Content Delivery Networks), anvender også caching ved brugere, der besøger gennem mobilenheder samt re-cacher ved givne intervaller. Selvom at WP Rocket er sværvægteren, når det kommer til cache-plugin, så er WP Fastest Cache Premium bestemt også noget værd og har en ganske fornuftig hastighed i tests.

Download WP Fastest Cache

5.Bedste billedekomprimerings plugin: WP Smush [Free]

Hvis der er noget, der kan sløve uploadingstiden på en side, så er det i sandhed billeder. Men det visuelle tæller en hel del, og derfor vil vi ikke være billederne foruden. Så vi leder efter et plugin, som kan løser forringelse- og sløvhedsproblemet. Til at løse sløvhedsproblemet, så er det en god idé at optimere dine billeder til internettet. Det er her WP Smush kommer ind i billedet. WP Smush er et gratis plugin, som medvirker til, at du kan komprimere alle dine billeder til dit site med et enkelt klik. Det gør det temmelig tidsbesparende, og WP Smush sørger for at billedet bibeholder sin kvalitet. Selvfølgelig er det ikke samme værktøj og billedkvalitet, som du får ud af Photoshop osv., men det bidrager til et markant hurtigere website, og dette giver brugerne en bedre oplevelse. Og vi ved jo, at når vores brugere får en bedre oplevelse, så får vi en bedre SEO-placering. Dét vil vi gerne. Så derfor er WP Smush værd at fremhæve, som et plugin, der er godt at have.

Download WP Smush

6.Bedste backup plugin: Updraft [Free]

Updraft er endnu et meget populært værktøj og plugin til Wordpress. Og med god grund. Det er nemlig rigtig godt til at hjælpe med backups, gendannelse og migrering af websites. Med Updraft er en af funktionerne, som bør fremhæves, at du kan skemalægge din backup samt der er adskillige opbevaringsmuligheder, og slutteligt kan Updraft udvides gennem add-ons. Updraft muliggør det, at opbevare dine backups på drev, som ikke nødvendigvis er deres eget. De har selvfølgelig UpdraftPlus Vault, hvor du kan opbevare, men yderligere er det backups kompatible med blandt andet Dropbox, Amazon S3, Google Drive, Open Stack Google Cloud, Microsoft OneDrive og en lang række flere. Dog skal det fremhæves, at flere af disse muligheder er premium-features, men ikke alle. Derudover skal du egentlig blot forbinde dit drev med Updraft, og så er du i gang, når du har tilføjet Updraft som add-on. Backups, gendannelser og migrering af websites er temmelig essentielt og vigtigt – og hvis du går ned på disse, så kan du ende med at sidde uden nogen former for sikkerhed for dit indhold. Så det er værd at få styr på sin backup og gendannelsesplan. Updraft er desuden et ret simpelt og easy going plugin, som får dig hurtigt på benene. Særligt featuren med den planlagte backup er en rigtig god tryghed for, at du hele tiden har en backup af dit indhold. Jeg tager automatisk backup hver uge til Dropbox om natten hvilket er ret fedt.

Download Updraft

 

7.Bedste billedegalleri plugin: Fancy Gallery [25$]

Som navnet diskret antyder på dette plugin, så er The Fancy Gallery fancy. Med dette plugin kan du lave flotte gallerier, som kan vises i indlæg, på sider, på widgets og også på eksterne hjemmesider. Det har en virkelig god backend, der gør det nemt at håndtere rigtig mange billeder. Det har et flot design i frotend, som vil få dit websites til se lækkert ud. I Fancy Gallery forefindes tusindvis af layouts og forskellige slags gallerier. Herudover understøttes en række forskellige medietyper, og særligt anerkendes den for sin HTML-generator, som muliggør at bruge gallerier på eksterne sites. Herudover kan der fremhæves tre widget-typer, har en drag-and-drop-funktion og arbejder sammen med NextGEN. Alt i alt – et rigtig fint værktøj til at lave flot layout og billeder.

Download fancy gallery
 


8.Bedste popup plugin: ConvertPlus [21$]

ConvertPlus kan sammenlignes lidt som alt-i-en-pakkeløsningen. Dette plugin formår, at høste fra dine besøgende i blandt andet e-mails, reducering af efterladte indkøbskurve og optimering af følgere på sociale medier. Denne høst sker på en meget større, hurtigere og mere målrettet måde gennem ConvertPlus. Og det fedeste? Det tager ikke særlig lang tid at opbygge dine første pop-ups på dine sites, så dine besøgende bliver til følgere og kunder. Der er en lang række muligheder i ConvertPlus til, hvordan det lader sig gøre. Det kan blandt andet være, at vise specifikt og målrettet indhold til den besøgende, lige når den er ved at forlade siden. Eller finde det perfekte tidspunkt, at køre et bestemt tilbud, så det rammer flest potentielle købere. ConvertPlus er dermed et virkelig velegnet plugin til dit website, som sikrer at du fanger dine besøgende i det perfekte tidspunkt og dermed undgår at gå glip af salg, følgere eller læsere til dit nyhedsbrev.

Download ConverPlus


9. Bedste translate plugin: Loco Translate [free]

Loco Translate er et plugin, som muliggør in-browser redigering af oversættelsesfiler i Wordpress. Det er et ret fint og velfungerende oversættelsesplugin, som er relevant til de mange engelsksprogede filer vi støder på i wordpress. Herudover har det en lang række features, som blandt andet består af indbygget oversættelsesredigering, du kan oprette og opdatere filer på et andet sprog direkte i dit plugin. Der understøttes PO-features med blandt andet kommentarer, referencer og flertalsendelser. Herudover er det også bare rart at få oversat til dansk, nu hvor Wordpress i sig selv er engelsk. Dette har blandt andet også en positivt udfald hos dine læsere på dit site.

Download Loco Translate

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Theis Hansen

Ekspert i online markedsføring

Linkbuilding handler grundlæggende om anbefalinger i Googles øjne.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.