Bloggen

Cykeliværksætter i Buenos Aires: ”Kom ud af boblen og sæt din viden i spil!”

I Danmark taler vi meget om innovation, vi dyrker det, og vi er gode til det. Én af grundstenene i innovation er at tage en idé eller kendt viden og anvende det i en ny kontekst. Hvordan det kan foregå i praksis, er Henrik Lundorff Kristensen et godt eksempel på. Han arbejder for bedre cykelstier i millionbyen Buenos Aires efter dansk forbillede.

Under et studieophold i Buenos Aires og senere gennem sit speciale udforskede han mulighederne for at forbedre cykelinfrastrukturen for byens knapt tre millioner indbyggere. Her to år efter specialet er afleveret, er Henrik ved at etablere sig som konsulent i cykelinfrastruktur og holder oplæg for kommuner og byplanlæggere i Argentina om at gøre deres byer mere cykelvenlige.

- Jeg var vant til at cykle til alting hjemme i Aarhus, og det savnede jeg, da jeg kom til Buenos Aires. Byen er flad og cykelvenlig, men det er bilerne, som har overtaget på vejene. Når man ser på, hvordan vi i Danmark arbejder med at skabe byrum, hvor det er rart at leve og færdes ofte uden den tunge trafik, kan jeg ikke se, hvordan det ikke skulle kunne overføres til Argentina, siger Henrik Lundorff Kristensen.

Ud af de vante omgivelser
- Da jeg kom til Buenos Aires, så jeg en masse elendige cykelstier og tænkte, ”Det kan jeg gøre bedre”. For en iværksætter er det guld værd at komme ud af boblen, for det er her, man begynder at se, hvordan ens færdigheder og viden kan komme i spil i en ny kontekst. Argentina er relativt veluddannet for et sydamerikansk land, der er en masse kreative talenter, og for folk med en anden baggrund og syn på tingene er der mange muligheder. Men på grund af den årelange ustabile politiske situation i landet har man også fået en kultur, som bygger meget på kaos. Og netop her er der muligheder for en iværksætter med sans for struktur og orden at skabe noget brugbart, som ikke er normen i Argentina og få succes med det, fortæller Henrik Lundorff Kristensen.

Når det så er sagt, kan Argentina også være et bureaukratisk og til tider korrupt land, og det skal man naturligvis være opmærksom på, særligt som udenlandsk iværksætter. Derudover er det nødvendigt at kunne sproget og forstå den argentinske kultur. Og en tredje ting er, at det kan være svært at finde risikovillig kapital og investorer i en så ustabil økonomi.

På vej mod flere cykelstier
Som de fleste opstartsiværksættere har Henrik et lønnet arbejde ved siden af til at finansiere cykelprojektet.

- Jeg er så heldig at arbejde med et område, der er relateret til mit eget projekt. Jeg arbejder med bæredygtig turisme i Buenos Aires Kommune, og det kunne for eksempel handle om at bygge cykelstier til vores cyklende turister, og det er naturligvis noget, som gavner både den grønne tanke og hjælper mit eget projekt på vej. Samtidig er jeg ved at samle et team omkring mig. Jeg kan ikke stå for alting selv i min lille konsulentvirksomhed, og idéen er at etablere nogle partnerskaber med andre aktører, der kan bidrage med viden indenfor cykling og cykelinfrastruktur.

Følg Henrik Lundorff Kristensens cykelprojekt på Facebook og Twitter.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Tanja Blicher

Kommunikationsspecialist, journalist og digital nomade

Tanja Blicher giver dig gode råd til at få din virksomhed ud i den store verden.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.