Bloggen

Kedelig bankmand

 

Vælg banken som medspiller

Enig – vi er nok lidt kedelige og tager alt for få chancer. Det er også helt sikkert, at hvis vi skulle drive virksomhederne ville Danmark muligvis gå helt i stå. Derfor er vi nok også sådan som personer ansatte med ret til fast løn og ferie. Der er nok kun en, der reelt kan drive din virksomhed og det er lige netop dig.

Det vi i stedet kan, er at bidrage med de erfaringer, som du endnu ikke selv har gjort dig. Din bankmand har været tæt inde over måske flere hundrede virksomheder – og har set dem der er gået rigtig godt og dem hvor det ikke helt lykkedes. Med andre ord, du har oftest fokus på mulighederne og vi kigger (også) efter hullerne. Lad os prøve at krydse vores viden og begge parter bliver rigere.

 

Fortæl historien

Beskrivelsen af bankmanden ovenfor er også lidt af en tryghedsperson. Tænk på, at viden og indsigt giver tryghed for de fleste. Så har du behov for at gøre din virksomhed bedre eller for at opnå et finansieringstilsagn, skal du tænke dette ind i måden du vælger at bruge din bank på.

Din virksomhedsbeskrivelse skal deles. Du er den bedste til at fortælle historien – få den skrevet ned. Hvad laver din virksomhed og til glæde for hvem. Selvom banken har kendt din virksomhed i flere år, skal banken internt have en god beskrivelse af virksomheden – og her kan det lige så godt være på baggrund af netop dine ord.

 

Vær realist

Vær åben om udfordringerne på samme måde, som du ser mulighederne. Teknisk er det en SWOT; Styrker, Svagheder, Muligheder og Trusler. Igen er det en øvelse, som banken laver i baggrunden, men også her er du tættest på virkeligheden.

Økonomien er mange gange det der bør fylde mindst i dialogen med din bank. Men den skal da alligevel med – sørg for tre budget-ter. 1) ”Det som du selv tror på”, 2) ”hvis noget ikke går som forventet” og endelig budgettet 3) ”hvis virkeligheden overstiger forventningen”.

 

Vær åben

Del dette materiale med banken og opsøg en dialog og tilbagemelding. Du kan måske komme til at se nye vinkler, du kan måske selv se svaret på en finansiering og under alle omstændigheder, øger du den gensidige tillid – til glæde for de fleste.


- Fortæl historien
- Vær realist
- Vær åben

Og kom så i gang!

Kan du bruge indlægget til noget – skriv til mig på Google+

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Michael Koldin…

Afdelingsdirektør, Jyske Bank

Master i ledelse

Din bank vil gerne gå med livrem og seler. Men er det ikke fuldstændig urimeligt, når du kommer med verdens bedste koncept ? Her forsøger jeg at sætte lidt ord på, hvad du nok bliver mødt med, når du med din vækstvirksomhed går på jagt i banken efter finansiering.

Michael Koldin…

Afdelingsdirektør, Jyske Bank

Master i ledelse

Vil du vide, hvordan du får lånet i banken? Hvem kan rådgive dig bedre end manden, som sidder på den anden side af bordet? Michael Kolding Jensen er afdelingsdirektør i Jyske Bank, og han vil så gerne af med sine penge.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.