Bloggen

Få så pengene ud af banken

Tags: Finansiering

Aviserne fyldes fortsat med historier om, at bankerne ikke længere låner penge ud. Hvad gør de mon så, tænker jeg. Jo, vi låner stadig penge ud, men har da også til tider svært ved at låne så mange penge ud, som vi reelt gerne vil.

Det er muligvis unødvendigt at skrive, at vilkårene for virksomhederne er blevet sværere der ude i markedet. Lav vækst i samfundet, de vigtigste eksportmarkeder er i samme båd, højere afgifter og stigende frygt hos slut-kunderne der ude.

Det er ikke optimismen der præger stemningen. Derfor er det også blevet sværere for vores virksomheder at opfylde salgsbudgetterne og måske sker der endda en sortering, hvor de svageste falder fra.

Det er det syn bankernes økonomer ser og det, som vi med fingrene næsten i mulden oplever. Men det betyder ikke, at vi ikke længere skal låne penge ud. Vi er bare nød til at fokusere på en lidt anden måde i dag, end vi oplevede tidligere.

Overvej de gamle dyder

Tilbage til kerneværdierne, tilbage til kerneaktiviteterne. Reserver er pludselig blevet vigtige igen. Vi skal nok alle gøre det, vi nu er bedst til frem for at bruge tiden til at eksperimentere – så længe vejrudsigten nu ikke er bedre.

Gå tæt på din virksomheds strategi

Tjek af – er aktiviteterne stadig i overensstemmelse med strategien? Det kan være tid til at give netop strategien et servicetjek. Når vi som bank kigger på vores virksomheder, har netop strategien en stor vægt, ikke mindst de bevidste fravalg. Vi kan rent faktisk konstatere en direkte sammenhæng mellem virksomheder med klar strategi der efterleves til dem der overlever.

IVÆKST Artikel: Virksomhedsstrategi 

Vær nøgtern i din SWOT

Hvad er konsekvensen hvis noget ikke går som forventet? Vi oplever ofte at virksomhederne er langt bedre til at beskrive styrker og muligheder frem for udfordringerne. Sørg for at give begge sider den store opmærksomhed.

IVÆKST Artikel: Swotanalyse

Tro på din aktivitet og kom så i banken og tag dialogen. Det er både et salgsmøde for dig, men også et sparringsmøde. Fortæl hvad du har set og hvad du vil gøre – og overbevis os om, at du også har en løsning, hvis det alligevel ikke helt går som forventet.

Vi glæder os allerede - faktisk venter vi bare på at få lov til at låne pengene ud.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Michael Koldin…

Afdelingsdirektør, Jyske Bank

Master i ledelse

Vælg banken som din virksomheds medspiller, selvom vi nok er lidt kedelige og tager alt for få chancer. Men det handler om krydse viden, så begge parter bliver rigere.

Michael Koldin…

Afdelingsdirektør, Jyske Bank

Master i ledelse

Din bank vil gerne gå med livrem og seler. Men er det ikke fuldstændig urimeligt, når du kommer med verdens bedste koncept ? Her forsøger jeg at sætte lidt ord på, hvad du nok bliver mødt med, når du med din vækstvirksomhed går på jagt i banken efter finansiering.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.