Bloggen

Sådan bliver du digital nomade

Tanken om at rejse som digital nomade trækker i mange iværksættere, men det er kun en mindre procentdel af de mange iværksættere, som gør drømmen til virkelighed.

Der er fortsat tale om et relativt nyt koncept, som ikke desto mindre forventes at blive mere udbredt de kommende år. Digital nomade - en titel som de fleste vil bære med stolthed. Alle har mulighed for at prøve kræfter med tilværelsen som digital nomade. Det kræver blot, at man tør at tage springet og desuden har godt styr på privatøkonomien.

Skift dit mørke og uinspirerende kontor ud med eksotiske destinationer, hvis du vil gøre noget godt for dig selv og din virksomhed. Der er flere gode grunde til, at flere iværksættere bliver tiltrukket af den eftertragtede livsstil. Der er nemlig rig mulighed for at kombinere både arbejde, oplevelser og forkælelse.

Interessen for konceptet er steget i takt med den rivende udvikling inden for den teknologiske verden, hvor både internettet og moderne værktøjer er værd at fremhæve. Selvom det er umuligt at spå om fremtiden, så peger alt på, at fænomenet blot vil vokse sig større.

De økonomiske overvejelser


At leve som digital nomade er kun sjovt, hvis der er penge på bankbogen. Det er nemlig begrænset, hvor længe du kan rejse rundt i verden, hvis der ikke er penge til flybilletter, hotelophold, mad og oplevelser. Netop derfor skal du overveje, hvor pengene skal komme fra.

Du kan som digital nomade tjene penge på mange forskellige måder. Nedenfor får du nogle idéer til, hvordan du kan sikre dig en fin indtægt i forbindelse med dit eventyr:

• Tekstforfatning
• Konsulentydelser (salg, ledelse, markedsføring m.v.)
• Affiliate marketing
• Valutahandel

Før du pakker din kuffert og begiver dig ud i verden, vil det være en fordel, hvis du har sparet lidt penge op, da det på forhånd kan være svært at kalkulere, hvor mange penge man skal bruge.

Planlæg (men ikke for meget)


Alting skal ikke handle om planlægning.

Er du klar til at gøre din drøm som digital nomade til virkelighed, så skal du selvfølgelig gøre dig tanker om, hvor du vil rejse hen, hvor længe du vil være væk, og hvordan du skal få det hele til at hænge sammen. Det er helt normalt at gøre sig de tanker, men det er vigtigt, at du ikke lader planlægningsprocessen dræne dig for energi og motivation.

Selvom det kan lyde en smule grænseoverskridende og angstprovokerende, så gælder det nogen gange bare om at springe ud i det. Faktum er, at du ikke kan planlægge din tilværelse som digital nomade ned til mindste detalje, da der altid vil være nogle ubekendte faktorer. Du vil med tiden finde ud af, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer – og har dermed mulighed for at tilpasse dig forholdene.

Det handler om at finde en god balance, hvor der bliver planlagt en smule, uden at det hele bliver planlagt på forhånd. USA huser i øjeblikket mange digitale nomader, så du vil måske komme til at møde en masse ligesindede, hvis du rejser til en amerikansk destination. Du kan her læse om, hvordan du booker en rundrejse, hvor du kan opleve både eksotiske strande, storbyer og nationalparker.

Tag ét skridt ad gangen, nyd tilværelsen til fulde og se hvad fremtiden bringer.

De sociale overvejelser


Det er de færreste mennesker, som vil erklære sig uenige i, at det er fantastisk at rejse og opleve verdens mange fantastiske destinationer. For den rejse- og eventyrlystne iværksætter er det mere end oplagt at dyrke den omtalte livsstil, men man bør også gøre sig overvejelser om det sociale aspekt.

Der er mange fordele ved at rejse alene, da du kun skal tage hensyn til dine egne lyster, behov og prioriterer. Den store ulempe er, at det kan blive en smule ensomt, og man kan føle sig alene i verden, hvis man ikke har den store sociale kontakt med andre mennesker. Herunder får du nogle tips til at fremme det sociale liv:

1. Rejs med én ven, samarbejdspartner eller kæreste
2. Søg efter lokale mødesteder (der findes mange mødesteder, hvor digitale nomader sætter sig sammen og arbejder samt sparrer på kryds og tværs)
3. Fasthold kommunikationen med venner, familie og bekendte
4. Deltag i sociale arrangementer (også arrangementer der ikke vedrører forretning)

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Johansen

Ekspert i online markedsføring - herunder Tysk E-commerce

Iværksætterlivet er hårdt og til tider ensomt. Derfor er der begyndt at blomstre en masse nye kontorfællesskaber op rundt omkring i landet. Dette blogindlæg er for dig, som er interesseret i at høre mere om fordelene ved at sidde i et kontorfællesskab med ligesindede iværksættere.