Bloggen

De bedste metoder til at forbedre sit netværk som iværksætter

”Netværk er alfa og omega”. Har du læst på en handelsskole, har du fået den sætning stampet godt og grundigt ind i dit hovede.

Det er der en grund til. Danmark er et af de lande i verden, hvor der gennemsnitligt bliver ansat den mindst kvalificerede til et job. Kan du komme udenom den traditionelle ansøgningsproces er du langt foran dine konkurrerende ansøgere.

Netværk er alfa og omega!

I bund og grund handler netværk i mange tilfælde om at få gjort ting. Gå hen at snak med ham du gerne ville møde. Det er ikke kompliceret, dog skal du i mange tilfælde ud af din komfortzone, for at opnå det du gerne vil.

 

Benyt kontorfællesskaber

Alt for mange iværksættere har hjemmekontorer. ”Det er nemt og så har jeg familien lige ved hånden” er et af de mange argumenter, som bruges til at forsvare hjemmekontorer. Der er overordnet set to problemer med hjemmekontorer:

1. Du har svært ved at adskille arbejde og privatliv
2. Du får ingen inspiration

Der findes et hav af forskellige kontorfællesskaber, som giver dig mulighed for at netværke med folk fra samme branche som dig. Creative Destruction i København er kendt for et rådt miljø, hvor du selv finder løsninger på hvad du skal bruge. Alternativt er der Dare2mansion, hvor du spiser hjernemad til frokost og bygger med lego med de andre.

Deltag aktivt i netværksarrangementer
Der findes flere netværksarrangementer, end du kan overskue. Beslut dig for at deltage i 12 årlige arrangementer, som interesserer dig. Er du inden for tech, har Techcrunch lavet en liste over arrangementer i 2014. Det er, når du møder folk, at ting sker.

Der findes mange netværksarrangementer, hvor du mødes med andre personer, du ikke kender. Jeg har selv deltaget på Refuga og andre rejse/netværksture. Jeg har lavet en liste med de bedste coworking /coliving steder her. På disse ture møder du personer, som virkelig kan ændre din forretning.

Opsøg personer du vil have i dit netværk
Vil du gerne arbejde med Google Adwords? Opsøg verdens bedste adwords ekspert og byd på en gratis frokost, hvor vedkommende befinder sig.

Personligt forsøgte jeg mig gennem Linkedin at finde 10 personer, som jeg beundrede for, hvad de havde opnået.

Jeg skrev til dem alle sammen, at jeg ville møde dem. 6 svarede og jeg fik en frokostaftale med 4 af de 10. Derudover blev jeg tilbudt 2 jobs og 1, der ville investere i min forretning Blacksnow.dk.

Vær selv en der forbinder folk
En af de største tjenester du kan gøre dig selv er at forbinde folk i dit netværk. Hvis du kender to personer, der kunne få noget ud af hinanden, er det din pligt at forbinde dem.

Er du ham, som forbinder folk, vil folk komme til dig, når de har brug for at møde nye personer til at løse deres udfordringer.

At tænke du ikke får noget ud af det er en kortsigtet strategi. De bedste netværkere er de som fokuserer på hvordan de kan få andre til at se godt ud. Jeg kan på det kraftigste anbefale bogen ”The Go Getter”

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Lær at komme i medierne og blive synlig. 

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Tags:
Tryghed

Lad mig give dig et indspark af inspiration til bøger du bør læse som iværksætter. Bøgerne er konkrete, case-baserede og diskuterer alle problemer i et startup.

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Tags:
IT, Salg

Produktvideoer er guld værd, det er nemt at implementere og det er sjovt. Desværre bruger alt for få denne off- og onsite marketing kanal.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.