Bloggen

3 grunde til at bruge produktvideoer

Tags: IT, Salg

Produktvideoer er guld værd, det er nemt at implementere og det er sjovt. Desværre bruger alt for få denne off- og onsite marketing kanal. Tag et stort skridt foran dine konkurrenter med selv simple produktvideoer.
 

Derfor skal du bruge videocontent

Forbrugere er blevet mere krævende, utålmodige og bevidste omkring alternativer. Ved hjælp af internettet har forbrugeren fået stigende gennemsigtighed. For dig betyder det, at du skal tænke større for at kunne høste dollars. En måde er video. Her 3 overordnede grunde til at bruge video:

1. Øget trafik

Der findes to måder at hoste dine videoer på. Den ene er kanaler som youtube og vimeo. Her mister du kontrollen over videoerne. Til gengæld får du et godt reach. Alternativt kan du selv hoste på en amazon server eller hos et videohostingselskab.

Med produktvideoer øger din trafik. Du får bedre rankings. Om det er via egne richsnippets i Googles SERP, eller om det er via youtube, afhænger af om du selv hoster, eller gør det gennem fx youtube.

2. Højere konverteringsgrad

Der er en grund til at Zappos, Zalando og Google bruger video. Det betaler sig. Allerede tilbage i 2010 havde Zappos rundet 500.000 produktvideoer. Altså en halv million videoer, hvis du ikke fangede den første gang.

Jeg har selv rigtig gode erfaringer med produktvideoer. I Blacksnow konverterer folk, der har trykket ”Play” 260% bedre end folk, der ikke har set en produktvideo på vores side. Overtalt til at komme i gang?

Generelt vil medier øge din konverteringsgrad væsentligt. Det er den slags du ikke behøver splitteste, fordi det på forhånd er givet, at det giver bedre konvertering.

Der er nogle undtagelser, hvor video ikke er vejen at gå. Indenfor meget konservative brancher skal du passe på med alt for personlige videoer og i stedet for bevæge dig i retning af informativt videomateriale.

3. Bedre kendskabsgrad

Den sidste væsentlige parameter er kendskabsgraden. Du skaber en personlig relation med produktvideoer. Trust (troværdighed) er endnu en væsentlig parameter i online handel – det kan du maksimere med produktvideoer, videoguides og tutorials.
 

Hvor meget skal jeg gøre ud af mine produktvideoer?

Jeg arbejder meget efter en 80/20 betragtning. Det vigtigste er at du får lavet en video og får lagt den online. På længere sigt er den ene video uden betydning for det samlede billede.

Jeg vil foreslå dig at gøre det lavpraktisk men være særligt opmærksom på at få godt med lys og lyd på. Billedkvaliteten er faktisk den mindst betydningsfulde af de 3 parametre.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Lær at komme i medierne og blive synlig. 

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Jens Jakob Andersen fortæller i dette indlæg, hvordan du kan forbedre dit netværk. Lær' at mingle og få styr på dine relationer. 

Jens Jakob Andersen

Fuldblodsiværksætter og levemand

Tags:
Tryghed

Lad mig give dig et indspark af inspiration til bøger du bør læse som iværksætter. Bøgerne er konkrete, case-baserede og diskuterer alle problemer i et startup.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.