Bloggen

Hvorfor startups bør bruge flere freelancere

Hvis din virksomhed har nået en størrelse, hvor du ikke selv har tid og ressourcer til at løse alle udfordringer selv, burde du kigge freelancernes vej. Det stykke arbejde en freelancer leverer, er nemlig en investering i din fremtidige forretning. 

Det er ingen hemmelighed, at det er udfordrende at være iværksætter. I en startup vil der altid dukke uforudsete udfordringer op, som skal løses hurtigst muligt. Det er dog ikke altid garanteret, at man som ny virksomhedsejer ved, hvordan man skal tackle de mange udfordringer, der ofte dukker uanmeldt op. Derfor er det en oplagt mulighed at bruge freelancere, når komplicerede problemstillinger skal løses omgående.


Hyr en specialist, der kender din branche og som kan gøre en forskel fra dag ét

Selvom jeg er kæmpe tilhænger af, at man som iværksætter selv finder løsninger og muligheder med de kompetencer, man har til rådighed, så ved jeg også, at nogle udfordringer er så store, at det kræver hjælp udefra.

Freelancere giver din startup en helt ny dimension, fordi de kan dulme smerten lige der, hvor det gør ondt. De dygtigste freelancere har specialiseret sig indenfor meget konkrete områder, og det betyder, at de kan gøre en forskel for din virksomhed fra dag ét. Uanset om du har brug for en udvikler til dit website eller forretningsmæssig rådgivning, så findes der en freelancer, med de kompetencer, du har brug for. De dygtigste freelancere har mange års erfaring fra både små og store virksomheder, hvilket betyder, at de er vant til at løse vanskelige projekter i forskellige typer organisationer.

Fordelen ved at bruge freelancere er, at de besidder dybdegående viden og stor erfaring, som de fleste startups ikke kan finde in-house.

 

Freelancemarkedet er din vej til fleksibilitet og frihed
Når du arbejder med freelancere, vil du opleve øget fleksibilitet og større frihed i dit arbejde. De fleste freelancere kan nemlig arbejde både remote og onsite. Det betyder, at uafhængigt af din virksomheds placering i landet, vil det være muligt at finde en freelancer til din opgave.

Afhængigt af din virksomhed kan det være en fordel at have en freelancer tilknyttet på remote-basis. Sat lidt på spidsen, så driver du måske din virksomhed fra garagen, og har ikke plads til en ekstra medarbejder på ”kontoret”, men med en remote freelancer, løser vedkommende dine opgaver fra sit eget kontor.

Derudover hyres freelancere typisk til tidsbestemte projekter. Det betyder, at du kun betaler for det arbejde, freelanceren udfører. Du betaler altså for et meget konkret og håndgribeligt stykke arbejde. Samtidig er det også min erfaring, at freelancere i langt højere grad kan adapte til den enkelte virksomheds behov. Freelancere er vant til at arbejde med en bred vifte af forskellige virksomheder, og de ved derfor, hvad det kræver at tilpasse sig en ny kundes forventninger og behov.

Et vigtigt element i opstartsfasen hos enhver startup, er ikke at lade sig begrænse. Opstår der en gylden forretningsmulighed, skal der være frihed og plads til at indfri den. Det er sådan, at virksomheden vækster. Derfor tror jeg også, at virksomheder nemmere kan indfri sine måle og rykke sig et skridt i den rigtige retning, ved at ansætte en freelancer til visse projekter, for på den måde at sikre sig et succesfuldt resultat.

 

The Future of Work
Mange iværksættere drømmer om at revolutionere industrier og skabe nye trends og tendenser. Hvis du vil være en del af fremtiden, er det måske en idé at overveje at bruge en freelancer næste gang, du står overfor en udfordring, du ikke selv kan løse. Det er nemlig min klare vurdering, at freelancemarkedet kun vil vokse de kommende år. I fremtiden vil vi i langt højere grad se, at virksomheder søger ekstern ekspertise, når der er brug for det. Virksomheder har hverken tid eller ressourcer til lange projekter, der aldrig bliver helt færdige – de vil have hurtige og effektive løsninger, der giver resultater. Og det er netop, hvad en freelancer kan tilbyde. En freelancer kan tilknyttes de projekter, hvor du ikke har de rette ressourcer in-house. På den måde er du sikker på, at du får en ekspert, der har de fornødne kompetencer til at løse den pågældende problemstilling. Det sikrer en effektiv og kvalitetssikret løsning, der kan være med til at videreudvikle din forretning.

Ved at arbejde sammen med freelancere, er du sikker på, at din virksomhed bliver gearet til at være en del af fremtidens arbejdsmarked.


Overvej prisen
Hvis du overvejer at ansætte en freelancer, er en hovedfaktor selvfølgelig prisen. Og indrømmet; kvalitetsløsninger tager tid og er ikke gratis. Det kan dog vise sig at være en særdeles fordelagtig forretning, hvis du hyrer en freelancer til et tidsbestemt projekt. Du har måske overvejet at ansætte din første medarbejder, men frygter, at arbejdsindsatsen ikke kan leve op til lønningen. Derfor ansætter du en freelancer, fordi du ved, at vedkommende har kompetencerne til at løse det konkrette projekt. Det er nemlig næsten garanteret, at en freelancer kan løse et kompliceret problem hurtigere og bedre end du eller en ikke-specialiseret medarbejder kan.
Samtidig behøver du ikke stille et kontor eller udstyr til rådighed, hvis freelanceren arbejder remote.

Så måske er freelancere det næste skridt for din virksomhed?

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.