Bloggen

Sådan finder du din passion

Det er aldrig for sent!
At finde sin passion kan virke som en uoverskuelig opgave. For hvad hvis man ikke lige er født med 'et kald'; en altoverskyggende passion, der altid har guidet én i den rigtige retning? Jeg har selv været der lidt for ofte. Da jeg var yngre, følte jeg mig magtesløs fordi jeg havde så mange valg-muligheder og tilmed ikke havde lært, at lytte ordentligt til mig selv. Det dér med passion, fandt jeg ud af, er tit noget, der kommer med alderen og erfaringen. Men engang imellem er alt, der skal til, at vende blikket indad og spørge sig selv det ledende spørgsmål; hvad har jeg altid elsket at lave? Hvad du som barn har fundet stor glæde i, er ofte noget, der går igen i voksenalderen, men hen ad vejen lærer vi, at tænke overvejende rationelt. Der er ikke plads til dag-drømmerier, og "hvordan havde du i øvrigt tænkt dig, at du kunne tjene penge på dén slags" høres oftere og oftere? Det bringer mig tættere og tættere på sagens kerne: find din passion. Det er aldrig for sent! Om du er 35 eller 75; hvad du elsker at bidrage til verden med, og hvad du oplever fuldkommen ro og harmoni med; dét er din passion! Det er dét, du bør bruge din tid på (eller ihvertfald en god portion af den).

Simple værktøjer til at afdække din passion
I min coaching af freelancere og iværksættere, benytter jeg forskellige værktøjer til netop at finde frem til folks passion. Dér, hvor de finder deres dybeste arbejdsglæde og entusiasme. Nogle af værktøjerne vil jeg dele med dig her.
Vi lægger ud med et par simple spørgsmål, som jeg vil anbefale dig, at bruge lidt tid på at reflektere over:

Hvad elsker du at bruge din tid på?

Hvad giver dig energi?

Hvad er du god til? Hvad kommer nemt til dig?

Hvad får du ofte ros for?

Hvad kan du lide at lave i din fritid?

At eksaminere sig selv på denne måde, kan virke grænseoverskridende, for vi er ikke vant til pludselig at have 'frit valg på alle hylder' - men det har du nu! Læg begrænsningerne væk og begynd at drømme. Og istedet for de store skridt (med dem følger ofte de store bekymringer), så del din drøm eller din vision op i små, overskuelige bidder. Hvad kan du nå at gøre på en uge eller på en måned for at nå drømmen?
Det er også tilladt at spejle sig i andre, for hvordan skulle man ellers finde inspiration? Jeg er sikker på, at du har flere i dit netværk, eller måske endda i din omgangskreds, som du ser op til - eller lader dig inspirere af. For at komme et skridt nærmere din egen passion, prøv at skrive svarene ned på følgende spørgsmål:


Hvem ser du op til i dit netværk?

Hvad arbejder de med?
Hvad er de passionerede omkring? Hvad bruger de deres tid på?

Hvad er det ved dem, der inspirerer dig? Hvad ser du op til?

Hvilke ting, som de gør, ville du elske at implementere i dit eget liv (på din egen måde, naturligvis) og se vokse?

Når du har nedskrevet de helt oprigtige svar på ovenstående spørgsmål, er du allerede tættere på drømmen, end du tror. Derfra er der kun én vej, og det er opad!

Hvis du er freelancer eller iværksætter og ønsker sparring til personlig branding og motivation, hører jeg meget gerne fra dig! Du kan altid fange mig på mail: hello@regitsececillie.com

Jeg ønsker dig alt det bedste på din rejse!/Regitse
www.thecopenhagentraveler.com

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.