Bloggen

Tre gode råd første gang du møder en investor

Tags: Finansiering


Mød investoren det rigtige sted

At lukke en investering handler alt sammen om forbindelser. Forbindelser mellem mennesker, idéer og retninger. Det er super let at lukke en stor investering hvis dine forbindelser er gode, ja så kan du gøre det på 14 dage. Men hvis du ingen forbindelser har, skal man i gang med grundarbejdet.

Det første store skridt er at skabe de menneskelige forbindelser til investorer. Mange vælger at gøre dette ved at google investeringsfonde i ens region, sende dem en email og håbe på at blive inviteret ind til møde, men det er ikke sådan man lukker en investering!

Du skal derimod tage ud og netværke med alle andre end investorer. Find de lokale iværksætterarrangementer hvor de hotte startups kommer (hvis du er bosat i Danmark er det nok desværre kun i København), ud og drikke øl til fredagsbarer og pitche din idé til så mange succesfulde folk i miljøet som muligt.

Hvorfor skal du så det? Det er faktisk ret enkelt: Investorer har utroligt svært ved at kvalificere alle de henvendelser de får fra folk, så den bedste validering af din idé du kan få er at blive introduceret til en investorer af en allerede succesfuld iværksætter som investorer allerede kender og måske ser op til.


Læs din lektie

Når du så endelig har fået et møde med en investor, så har du også bare at være klar - ikke bare klar men 1000% klar.

Først og fremmest skal du være helt solgt på din egen ide. Det lyder skørt, for selvfølgelig elsker du din egen ide! Men at få 20.000.000 kr. fra en anden virksomhed giver en del ansvar, et ansvar som både du og din idé skal være klar til at løfte.

Dernæst skal du være klar til at svare på alle spørgsmål; alle hjørner vil blive besøgt og alle beslutninger vil der blive stillet spørgsmålstegn ved. Pitch din idé til så mange mennesker som muligt før du pitcher til en investor, for så har du forhåbentligt fået alle spørgsmål mindst én gang før.

Hvis du så skulle få et spørgsmål du ikke kan svare på, så hellere vær ærlig og sig “Det ved vi ikke på nuværende tidspunkt, men jeg vil gerne vende tilbage til dig med et svar” og så hold hvad du lover!


Bed om at blive introduceret til andre investorer

Mødet er gået fantastisk og I er nu ved at afslutte snakken, her har jeg rigtig god erfaring med at sige noget i stil med “Tak for en rigtig god snak, har du udover jer andre gode investorer i tankerne som kunne være interessante for os?”.

Hvorfor nu det? Hvis investoren er interesseret i at investere vil han da ikke sende os videre til andre?

Jo det vil han faktisk gerne! Vi er helt tilbage ved hvordan investorer validerer iværksættere og deres idéer. Hvis du bliver introduceret til tre andre investorer som også er intresseret i at investere i dig, har den investor, der har introduceret dig, netop fået valideret at tre i hans netværk faktisk er solgt på din idé. Dermed vil hans interesse i din virksomhed stige kraftigt. Tit og ofte ender det også med at du vil lukke en investering fra mere end en investor og det er typisk en rigtig god ting.

Investorer elsker at få valideret idéer og sprede risiko!

 

Vil du ha' flere råd?

Så meld dig til seminaret Kapitalfremskaffelse d. 23. maj i KBH eller d. 28. maj i Århus, hvor Niklas kommer og taler. I alliance med Dana, Deloitte og Kapitalbørsen giver vi på to intense timer ganske få virksomheder muligheden for at se sig selv med investorernes øjne. Vi gennemgår hele processen og alle muligheder for at rejse den billigst mulige kapital. Læs mere og meld dig til her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.