Bloggen

Sådan kommer du i gang med Virtual Reality

Virtual Reality er for alvor ved at bryde igennem og har allerede sat sine aftryk på brancher som detailhandel, gaming-industrien og ejendomsmarkedet - og dette er kun begyndelsen.

Virksomheder – etablerede såvel som startups – er derfor nødt til at forholde sig til Virtual Reality inden for den nærmere fremtid. I hvert fald hvis man vil holde trit med sine konkurrenter og være med på den teknologiske bølge.

Ydermere giver det virksomheder nye måder at promovere sit brand, sine produkter eller services på. Fx begynder flere forretninger at få udarbejdet virtuelle ture af deres butikker, så de online kan fremvise deres produkter eller unikke indretning på en innovativ måde.

Jeg har for eksempel set en butik, der giver potentielle kunder mulighed for virtuelt at bestige et bjerg, mens de fysisk prøver de vandrerstøvler, som butikken forhandler.


Hvor skal man starte?
Både nemt og forholdsvist billigt kan man prøve kræfter af med Virtual Reality. Alt hvad du behøver er en smartphone og et Google Cardboard headset til i alt 35 kr. Her benytter du din smartphone som både skærm og computer til at opleve virtual reality – hvad man kan kalde VR på et basis begynderniveau.

Med Google Cardboard kan du afprøve Google Street View og fx tage en tur rundt i Roms hyggelige stræder, og du kan derudover prøve forskellige spil og apps på en utrolig simpel måde. Skal du bruge VR i forretningsøjemed, vil dette dog hurtigt blive for simpelt.

Ønsker du at bevæge dig et lille skridt op ad VR-rangstigen, så prøv Samsung Gear VR, hvor det eneste du ligeledes skal bruge er en smartphone, en Android vel at mærke. Dette udstyr giver adgang til et bredere udvalg af spil og apps, og desuden er headsettet i langt bedre kvalitet end førnævnte. Dette headset ville desuden være det bedste sted at starte, hvis du i forvejen ejer en Android smartphone.

 

Rankings for begyndere:

• Google Cardboard – 7 ud af 10 points.
Dette headset er meget nemt at bruge og budgetvenligt, men de fleste VR-begyndere vil formodentligt hurtigt efterspørge en højere kvalitet. Prisen ligger på 40-400 kr.

• Samsung Gear VR – 9 ud af 10 points.
Dette udstyr er brugervenligt og i langt højere kvalitet end Google Cardboard. Det er ideelt for dem, der ønsker at få en god introduktion til virtual reality’s univers og utallige muligheder. Prisen ligger på 793 kr.

 

Til professionelt brug
Hvis du leger med tanken om at benytte Virtual Reality i forretningssammenhæng, så er udstyr såsom Oculus Rift og HTC Vive værd at fremhæve.

Begge slags udstyr er blandt det absolut bedste VR-teknologi, der findes på markedet og kræver, at man har en high-end computer til at kunne vise grafikken. Det er ikke uden omkostninger, hvis du blot har en Mac laptop, men når du prøver udstyret, så ved du nøjagtig hvorfor, det kræver en high-end computer.

Oculus Rift er enhver gamers drøm, da den kan anvendes til et stort udvalg af spil og apps. Derudover har teknologien en meget nøjagtig tracking, hvilket giver brugeren mulighed for at føle, en til tider skræmmende, virkelighedsnær oplevelse.

HTC Vive adskiller sig en smule fra førnævnte, da det er et ’room scale’ udstyr. Det betyder, at når du som bruger bevæger dig rundt i et givent område i den virkelige verden, også bevæger dig rundt i den virtuelle verden. Dette lader sig gøre via sensorer i rummet, der sporer brugerens hænder og hoved, og på den måde kan man interagere med VR på en helt ny måde, hvilket gør oplevelsen endnu mere virkelighedstro. Fx kan man gå rundt i den virtuelle verden, bøje sig ned og samle noget op eller spille paintball mod andre online-spillere. Netop dette gør HTC Vive til det mest fordelagtige udstyr for virksomheder at benytte i øjeblikket.

Vi vil se og høre langt mere om virtual reality i de kommende år, og teknologien vil fortsat udvikle sig eksplosivt - kun fantasien sætter grænser. Headsets vil blive mindre og ikke mindst lettere, computere bliver mere powerfulde, sporingen vil fortsat blive optimeret, og i fremtiden vil man ikke længere kunne blive køresyg ved brug af VR-headsets. Når det er sagt, så tror jeg på, at man i fremtiden vil betragte virtual reality som værende lige så brugbart som internettet er i dag.


Rankings for pros:

• Google Cardboard – 4 ud af 10 points.
Når du skal benytte virtual reality professionelt, så vil det i mange tilfælde kræve Google Street View eller andre simple apps. Dog mener jeg ikke, at dette udstyr er i høj nok kvalitet til professionelt brug. Prisen ligger på 4-400 kr.

• Samsung Gear VR – 7 ud af 10 points.
Dette udstyr er i langt højere kvalitet end Google Cardboard og med et bredere udvalg af apps. Ydermere er det et rejsevenligt udstyr, der er nemt at transportere. Jeg benytter selv dette udstyr i forretnings ærinder i mit virke som fotograf hos Lokalebasen.dk, og selvom det sommetider kan være en smule langsomt, muliggør det, at jeg kan jeg have VR med mig rundt alle vegne. Prisen på dette udstyr ligger på 793 kr.

• Oculus Rift – 8,5 ud af 10 points.
Dette er et stort skridt i den rigtige retning, og kvaliteten er intet mindre end fremragende. Gamere elsker dette udstyr, og med de nye Oculus touch controllers er det værd at overveje at bruge udstyret i professionelle sammenhænge. Prisen ligger i den lidt højere ende på i alt 6.000 kr.

• HTV Vive 9,5 ud af 10 points.
HTV Vive minder meget om Oculus Rift med høj kvalitet og et gevaldigt udvalg af apps og spil. Den afgørende forskel er dog, at når man bevæger sig rundt fysisk også bevæger sig rundt i det virtuelle verden, hvilket skaber en VR-oplevelse, som ingen af de andre udstyr kan hamle op med. Prisen ligger på 7299 kr.

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

Google-certificeret fotograf hos Lokalebasen.dk

Matt Marsh har gennem mange år beskæftiget sig med fotografi. I dag arbejder han som fotograf hos den innovative erhvervsportal Lokalebasen.dk, hvor han blandt andet udarbejder virtuelle ture af erhvervslejemål, der kan ses i VR. Han arbejder dagligt med virtual reality, har testet alt det udstyr, der findes på markedet og er en af de få mennesker i Danmark, der producerer fotografisk indhold til VR. Han er oprindeligt fra England, men er i dag bosiddende i København.

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Google-certificeret fotograf hos Lokalebasen.dk

Matt Marsh har gennem mange år beskæftiget sig med fotografi. I dag arbejder han som fotograf hos den innovative erhvervsportal Lokalebasen.dk, hvor han blandt andet udarbejder virtuelle ture af erhvervslejemål, der kan ses i VR. Han arbejder dagligt med virtual reality, har testet alt det udstyr, der findes på markedet og er en af de få mennesker i Danmark, der producerer fotografisk indhold til VR. Han er oprindeligt fra England, men er i dag bosiddende i København.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.