Bloggen

Har min virksomhed brug for Antivirus?

Derfor SKAL din virksomhed have Antivirus, uanset hvor forsigtig du er

Hver gang antivirus-software bliver nævnt, er der altid nogen der synes, at de skal kime op sige, at de ikke behøver en antivirus, fordi de er forsigtige. Dette passer ikke. Ligegyldigt hvor smart du tror du er, kan du altid drage fordele af at have antivirus på din PC.

Idéen om, at antivirus-software kun er nødvendigt for uansvarlige og ubetænksomme brugere, er en myte - og en farlig én at tro på. I vores samfund er organiseret IT-kriminalitet så omfattende, at selv de mest forsigtige brugere er sårbare.

Det hjælper ikke at være “smart”

Mange mennesker tror, at de kun kan få malware ved at downloade mistænkelige filer, besøge de forkerte hjemmesider og lave uansvarlige ting som at have Java plug-in aktivt i din browser. Dette er korrekt - det er bare ikke den eneste måde, det kan spredes på.

Din computer kan blive inficeret blot via et besøg på et vilkårligt websted. Selv hvis du kun besøger websider du har tillid tid, kan det ske at hjemmesiden kunne blive kompromitteret - dette sker med alarmerende hyppighed i disse dage.

Hvis et websted bruger et sikkerhedshul i din browser eller et plug-in som Flash til at kompromittere din computer, vil det ofte forsøge at installere malware - keyloggers, trojanske heste, rootkits, og en masse andre former for vira. Disse vira bruges til at indsamle finansielle eller private oplysninger og udnytte dig via dette.

Med disse oplysninger kan der forekomme svinden-handlinger i form af ansøgning om offentlige ydelse, optage løn samt lave online køb. Alt sammen med din, eller dine medarbejderes, identitet, så det ser ud som om, at du/de står inden for disse handlinger.

Hvis det sikkerheds-software, du bruger giver skurkene en mulighed for at ligge malware på dit system, er Antivirus det sidste stykke sikkerhed, der kan forsvare din computer. Dette bør ikke være dit eneste lag af beskyttelse, men det er meget vigtigt at have! Der er ingen god grund til ikke at køre et antivirusprogram på sin virksomheds computere.

Hvorfor skulle du ikke ville have Antivirus på din virksomheds computere?

Mange mennesker tror, at Antivirus fylder meget og gør din virksomheds computere langsom. Dette var også korrekt for et par år siden. Gamle versioner af Antivirus havde et ry for at gøre brugerens computer langsom samt for at være fyldte med meddelelser og tilskyndelser der skulle få folk til at betale for et abonnement og købe en dyrere pakke, ligesom irriterende adware med anmodninger om at købe produkter.

Dette er ikke korrekt længere. Moderne teknologi og optimeringer har gjort, at den Antivirus der tilbydes i dag, tværtimod kan gøre din computer hurtigere end den var før. Ligeledes er problemet med pop-up beskederne overhovedet ikke så omfangende længere. I nogle tilfælde reklameres der slet ikke med opfordringer af denne slags.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.