Bloggen

Lad være med at sælge på sociale medier!

Hver evig eneste dag bliver vi tæppebombet med salgsbudskaber på de sociale medier. På Facebook bliver vi konfronteret med utallige tilbud via diverse annoncer og sponsorerede opslag, mens vi på LinkedIn bliver kontaktet af den ene sælger efter den anden, som på baggrund af vores titel har et tilbud, som vi ”absolut ikke kan sige nej til”.

Kodeordet er “unselling”

 

Førnævnte tilgang virker – det er indiskutabelt. Hvis du eksempelvis skriver til nok personer med den rigtige titel, så vil der være enkelte, som siger ja til et møde. Men tænker du nogensinde over de brugere/potentielle kunder, som ikke er i proces, men som alligevel modtager dine salgsbudskaber?

En vigtig præmis at forstå i denne sammenhæng er nemlig, at vi mennesker er på de sociale medier for at være sociale med hinanden - ikke for at blive solgt til. Det kan godt være, at vi har vænnet os til sælgere, annoncer og sponsorerede opslag, men de fleste vil helst være dem foruden. Derfor er tilgangen ikke holdbar, og kodeordet bør i stedet være “unselling”. Med andre ord; du skal kommunikere med både nuværende og potentielle kunder på en ny og ikke-sælgende måde.

Du skal fokusere på at skabe reel værdi. Glem priser og pak den gamle salgstale væk. Lav i stedet indhold, der er informerende og inspirerende, og som derudover italesætter et fælles problem eller en fælles interesse mellem dig og din ønskede målgruppe.

Din personlighed vinder altid over dine produkter!

 

Det menneskelige aspekt er også utrolig essentielt at have for øje, såfremt du ønsker succes med din kommunikation på de sociale medier. Vi mennesker adskiller os nemlig fra teknologier og robotter ved at have personlighed. Jo mere personligt du kan gøre dit content, desto større chance vil du have for at etablere og udvikle relationer. Relationer, som kan give dig noget mere end blot overfladisk social kapital.

Min pointe er, at du ikke må glemme dig selv og det sociale aspekt i den digitale salgs- og annonceringsmøllen. Brug tid på at skabe relationer på de sociale medier ved at producere indhold, som har en holdning. Indhold som ikke blot fremhæver dit produkt eller din virksomhed, men som i stedet skaber værdi for din målgruppe.

Det kan være en lang og hård rejse, men jeg lover dig, at det er hele rejsen værd!

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Marcus Birk

Head of Marketing & Communications hos Gratisal og ECIT Services

Her er fem råd til, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du bruger videomarkedsføring på sociale medier. 

 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.