Bloggen

Fem gode råd til din første deltidsansatte

Gennem de sidste tre år har jeg haft erfaring med at ansætte og opsige mere end 20 forskellige deltidsansatte. Det er et naturligt skridt for en lille virksomhed, der vil teste ansatte af.

Jeg vil i dette indlæg komme med fem råd, jeg ville ønske, jeg havde haft, da jeg startede med at ansætte.

Vær kræsen i dit valg af ansatte
Når du skal ansætte din første medarbejder, kan du godt være lidt nervøs, og er måske tilgængelig til at vælge den første, der bare virker “ok”. Sagen er dog den, at der er stor efterspørgsel på jobs - du har altså råd til at være kræsen. Har du lidt koldt vand i blodet, og er du villig til at tage 5-10 ekstra jobsamtaler, finder du ofte et rigtig godt match.


Ansæt ikke venner og bekendte
Det er oplagt at ansætte sin gode kammerat som den første. Det bliver måske endda lidt mere hyggeligt på kontoret. Det kan dog hurtigt gå den anden vej, når man er chef for sin kammerat.

At skulle skifte fra at være ven til at være chef kan blive en svær balancegang, der desværre kan have yderst triste efterfølger. Derfor vil jeg på det kraftigste anbefale, at du ser udenfor dit netværk, medmindre alle parter har en klar forståelse for de nye roller, der opstår, når man skal gå fra venner til kollegaer.

Kontakt dit lokale jobcenter
Som en fast procedure kontakter jeg som det første mit lokale jobcenter og spørger, om de har nogle oplagte kandidater, når jeg vil ansætte. Jobcenteret har en stor database over ledige, og kan hurtigt finde 4-5 oplagte profiler at tage til samtale.

Sidst jeg kontaktede vores jobcenter i Aalborg, havde jeg fem kandidater, med CV og ansøgning, i min indbakke inden for fire timer.


Skriv en prøveperiode ind i kontrakten
Det skulle næsten sige sig selv, men at skrive en prøveperiode ind i kontrakten kan spare dig for mange penge. Derved kan både du og din ansatte se det hele an og mærke, om det er det rette match. Er det ikke det, kan begge parter opsige samarbejdet med den frist, der nu er skrevet ind.


Giv dine ansatte ansvar
Som tidligere ansat i en mellemstor webshop ved jeg, hvor meget det kan løfte en, når chefen stoler nok på en til give en ansvar. Tør du at lægge nogle tunge opgaver fra dig og dele dem ud til din/dine ansatte vil du lige pludselig se en kæmpe byrde blive løftet fra dine skuldre. Dertil ser du typisk den ansatte blive løftet med ansvaret og blive endnu gladere for sin arbejdsplads.

Bonustip: Gør hvad du kan for at skabe en god arbejdsplads for dine ansatte. Nu om dage er frihed alfa omega for de unge på arbejdsmarkedet. Kan du give mulighed for at arbejde hjemmefra, møde lidt senere end normalt, eller på anden måde skabe ekstra frihed for dine ansatte, behøver du ikke længere udelukkende at konkurrere på løn. Arbejdsglæde>Løn.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.