Bloggen

Savner du trafik? 30 idéer til lavthængende videofrugter

Del en stor nyhed
Har du en spændende nyhed, du gerne vil dele med dine kunder? I stedet for at dele det i et tweet eller med grafik, virker det langt bedre med en kort video, da det lægger op til at vedholde seeren, som derefter er mere tilbøjelig til at dele det på sociale medier.

Lav en kundecase
Lad være med at formidle dine kunders feedback med citater. Erstat citaterne med et hurtigt interview - det er meget mere kraftfuldt. Ikke nok med at det er mere indlevende, men en førstehåndserfaring er personlig og vedrørende.

Gennemgå en how-to
Handling taler højere end ord. Brug video til at vise dit publikum, hvordan de skal bruge dit produkt i stedet for at skrive det til dem eller fortælle dem det. Disse videoer kan være smart i virksomheder, til messer eller til konferencer.

Lav en ’Spørgsmål og svar’-video
Proklamér på forhånd, at du påtænker at lave en video, hvor du svarer på spørgsmål, og bed dine følgere på Facebook eller Instagram om at sende dig spørgsmål. Forbered spørgsmålene og besvar dem i en video. Dette kan også være et brugbart værktøj til foredrag eller webinarer.

Giv indblik med ’Bag om’-video
Noget i alle mennesker, elsker at få lov til at kigge ind bag facaden. Uanset om du har et nyt produkt på vej eller om du er ved at producere det, kan det være gunstigt at invitere sine kunder ’behind the scenes’ i processen.

Vis, hvordan produktet bliver lavet
Lav en video, der viser dit produkts tilblivelse fra start til slut - med alle mellemregningerne inkluderet. Hvis du tilbyder en service kan det være en fordel at vise din proces og dit endelige resultat. Dette er en måde at engagere kunderne i jeres produkter.

Lav en stop-motion video
Folk tænker ofte, at stopmotion-videoer er ekstrem tidskrævende og omstændige, men de behøver absolut ikke at være så komplicerede. Setup’et kan faktisk være yderst simpelt og et sjovt projekt. Udtrykket i stop motion-videoer er kreativt og anderledes, og det vil helt sikker vække opsigt.

Demonstrer, hvordan produktet kan bruges (eller ikke bruges)
I stedet for den normale video, der viser, hvordan et produkt skal bruges, kan du overveje at lave en sjov pendant. En video, der viser, hvordan man IKKE skal bruge jeres produkter. Dette kan give videoen et sjovt og uventet twist, og det fungerer godt på sociale medier.

Introducér dine medarbejdere
Arbejder du sammen med nogle seje mennesker? Ja? Så vis dine kunder, hvem de er. En præsentationsvideo af firmaets medarbejdere giver din forretning et vigtigt menneskeligt aspekt. De kan besvare sjove spørgsmål, fortælle deres historie eller noget helt tredje.

Lav et interview med personer udenfor firmaet
Har i et produkt, der er så fedt, at folk uden for firmaet også gerne vil tale om det? Ekspertudtaleser bliver ofte brugt i nyhedsmedier, men det kan også være et stærkt kort at have på marketingshånden. Det virker altid stærkt, at eksperter omtaler et produkt, og derfor er det bare med at benytte den mulighed, hvis den er der.

Unbox et nyt produkt
’Unboxing’ er en trend, der stammer fra YouTube. Idéen er, at en fortæller om et produkt, man har købt. Man filmer processen, hvor kassen åbnes og man finder ud af, hvad der følger med produkter. Dette kan også skabe tilknytning til produktet og nysgerrighed.

En dag i en andens sko
En god måde at give folk et personligt og inderligt indblik i din virksomhed kan være via en video, der følger en medarbejders dag. Dermed får seeren en helhedsforståelse af det produkt, de i sidste ende køber – ikke bare selve produkter, men også dem, der laver dem.

Lav time lapse
Arbejder i på et stort projekt eller en kreativ opgave, der strækker sig over længere tid? Et godt kamera kan filme gennem hele processen og give et sjovt indblik fra start til slut. I videoen speeder man processen op, og det viser dermed en overgangsfase.

Del en før- og eftervideo
Hvis du er i gang med at transformere noget, et brand, et projekt eller renovering af bygning, så kan du overveje at få lavet en før- og eftervideo. Det kan være sjovt at se for folk, der ikke har været med i selve processen.

Afslør et produkt
Hvis du har et nyt produkt, du gerne vil afsløre, er det en god idé at lave en lækker video til at fremvise det. Dette er en måde, hvorpå man kan opbygge tillid og samtidig skabe spænding om dit produkt.

Sig tak til dine kunder
Har du haft et fedt udfald af et event eller stor succes med et nyt produkt? Med en video kan du sige tak til dine kunder og fortælle om succesen. At sige tak kan være en god metode til at give kunderne en følelse af en personlig relation, og så er det generelt altid meget sympatisk at sige tak.

Fortæl en historie
Har du en god historie, der relaterer sig til din virksomhed? Fortæl historien med en flot og gennemtænkt video, der både fortæller med lyd og billede. Hvis der er solstrålehistorier mellem dine kollegaer, ville det virke stærkt at formidle i en video.

Saml klip fra året, der er gået
Hvis din virksomhed har været flyvende i et år, kan det være værdiskabende for både jer og jeres kunder at få indsigt i, hvad der er sket igennem året. I en samlet video, med videoer fra hele året, kan kunderne få indsigt i, hvor hurtigt det går i jeres branche.

Resumé af blogindlæg
Hvis du har en blog, hvor der indgår lister eller du beskriver noget kompliceret, så kan det være en fordel at få lavet en kort video som resumé af blogindlægget. Det kan give et overblik og vil igen få kunderne tilbage til din side, uden du behøver at opfinde den dybe tallerken igen.

Skab spænding om nyhed
Hvis du skal lancere et nyt produkt eller har en spændende afsløring af et nyt projekt, er det en god idé at annoncere det i en video inden. Det vil skabe omtale og engagere kunderne eller brugerne, inden det overhovedet er gået i gang.

Lav en ’Tour de Kontor’
Mennesker elsker at se spændende steder - tænk. Hvis i får lavet en personlig video om jeres arbejdsplads kan det give kunderne et indblik i, hvordan i udfører jeres arbejde. Det skaber indlevelse og giver et bånd mellem virksomhed og kunde.

Besvar ofte stillede spørgsmål
Hvis i er en virksomhed, der ofte oplever at få de samme spørgsmål igen og igen, kan en FAQ-video være en måde af afhjælpe problemet. I videoen finder kunderne hurtigt og nemt svaret på deres spørgsmål, hvilket også kan skabe yderligere interesse for produktet.

Animer en historie eller en oplevelse
Animationer er helt sikkert i den lidt mere komplicerede afdeling af at lave video. Det kræver snilde at lave gode animationer, og det er absolut bedst at sætte professionelle på sagen. Animationer er gode til at fortælle sjove og skæve historier, og de fremstår almengyldige og lette.

Introducer din forretning
Del en lille bid af din virksomhed - hvordan du startede, hvilke værdier i har og hvad jeres mission er. Videoer som disse er geniale på en hjemmeside, da det er med til at præsentere virksomheden på en oprigtig og menneskelig måde. Kunder vil ikke bare købe et produkt – de vil købe en fortælling.

Lav et offentligt event
Denne idé kræver forarbejde og for nogle nok også lidt mod. Ideen er, at din virksomhed stabler et event på benene, der tiltrækker opmærksomhed i det offentlige rum og samtidig har i professionelle til at optage hele seancen på video. Det kunne for eksempel være en flashmob.

Del din mening om et populært emne
Videoer med stærke og velargumenterede meninger er det folk oftest deler, og delinger er gode for din virksomhed. Sker der noget stort i verden, der vedrører din branche eller sker der noget nyt i din branche? I så fald – tal om det i en video.

Bevis eller modbevis noget
Er der rygter eller skepsis om et produkt eller en service, som du udbyder? Man alle rygter til jorden med en video, hvor du enten beviser eller modbeviser rygterne. Det kan for eksempel være i et forsøg, en demonstration eller andet.

Film en konkurrence eller resultatet af en konkurrence
Flere og flere benytter konkurrencer i deres markedsføring. Konkurrencer er en effektfuld metode til at skabe omtale om din virksomhed, fordi det spreder sig hurtigt og rammer mere præcist. Få lavet en video, hvor i reklamerer for konkurrencen, eller hvor i fortæller, hvordan konkurrencen endte. Her kunne man for eksempel lave en kort video om præmieoverrækkelsen.

Test produktet på gaden
Har du et nyt produkt ude, som du ikke kan vente med, at folk får øjnene op for? Lav en lækker video, hvor du præsenterer dit produkt for tilfældige på gaden. Optag den feedback du får på produktet og klip det sammen til en video, der blandt andet kunne bruges som Instagram- eller Facebookannoncering. Det passer godt til de medier, fordi det er legende og sjovt.

Giv tips og tricks
Videoer med tips og tricks – det virker som om, der er et umætteligt marked. Overvej om du har noget viden, som dine kunder ville blive glade for at få lidt del i. Dette kan også være en måde, hvorpå du præsenterer dine produkter som et decideret løsningsforslag, hvilket placerer produktet i en god ramme.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.