Bloggen

Brug alle teamets intelligenser

Tags: Tryghed

Ønsker du, at dit team yder en ekstraordinær indsats? Ønsker du, at dit team opnår ekstraordinære resultater?

En vigtig forudsætning for at opnå dette er at sørge for, at teamet er sammensat af personer der tænker på forskellige måder – og ikke mindst sørger for, at teamet bruger hinandens forskellige intelligenser på en produktiv måde.

Performancekurve for teams med ens respektive forskellige tænkepræferencer
Billede: Performancekurve for teams med ens respektive forskellige tænkepræferencer

 

 

Vi har alle vores naturlige tænkepræferencer/tankesæt, der har indflydelse på den måde, vi forholder os til andre, løser problemer, træffer beslutninger mm. Selvom der ikke er en "rigtig" eller ”forkert” måde at tænke på, kan veletablerede tankemønstre ofte forhindre os i at udfolde vores fulde potentiale.


 

Mennesker har forskellige behov og tankesæt

Vores individuelle præferencer har også betydning for samarbejdet mellem os, fordi vi opfatter verden på forskellige måder og har forskellige opfattelser af, hvordan man skal arbejde med opgaverne og hvordan de skal løses.

Der findes flere modeller, der giver et billede af de individuelle præferencer, vi har for vores tænkning/tankesæt. Personligt foretrækker jeg at arbejde med ”The Whole Brain Model®”, som udover den individuelle profil også kan give en god og meget operationel teamprofil.

 

Teamets styrke ligger i forskellighederne

Med afsæt i en teamprofil kan man give gruppens medlemmer et værktøj til at forstå og gennemskue hinandens forskelligheder og sammen indse, at det er forskellighederne, der er gruppens styrke, fordi de gør den i stand til at tage fat om alle de udfordringer og opgaver, de som team skal adressere. Personprofilerne bliver med andre ord en platform, der sætter dem i stand til at arbejde konstruktivt med forskellighederne og få teamets styrker og svagheder sat i forhold til opgaven.

Du kan med bruge ”The Whole Brain Model®” eller andre modeller til:

  • At udvælge et team
  • At udvikle dit team
  • At udvikle dig selv som leder

 

Nysgerrig efter at vide mere om, hvad disse forskellige tankesæt består af, og hvordan man kan finde ud af den enkelte persons præferencer? Så læs med i blogindlægget her.

IVÆKST ANBEFALER: Tag med på workshoppen 'Ledelse af startups og små virksomheder' tirsdag d. 20. maj og få Aviva Steinbocks bedste råd med dig hjem.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Aviva Steinbock

Founder/CEO

Tags:
Tryghed

Læs her om ”The Whole Brain Model®” og lad dig inspirere til at bruge denne viden til at optimere dit teams kreativitet og produktivitet.

Aviva Steinbock

Founder/CEO

I mange virksomheder er over halvdelen af omkostningerne knyttet til medarbejderne – derfor er det  så omkostningsfuldt at fejlrekruttere.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.