Bloggen

En nye generation af iværksættere - slow business, og hvad du kan lære af dem.

Den nye generation af selvstændige

Der er en ny generation af selvstændige på vej. Det er iværksættere som i højere grad end nogensinde før tænker liv og arbejdsliv sammen. Der hvor kasserne mellem virksomhed og privatliv - professionel og privat er brudt ned, og det hele flyder sammen. Der hvor friheden er det altafgørende og hvor omkostningerne og risikoen er minimal.  Der hvor det faktisk er muligt, at bygge en bæredygtig virksomhed i et langsomt tempo. Jeg kalder det “ slow Business”. Det er også iværksættere har valgt at sætte privatforbruget helt i bund for at kunne starte egen virksomhed.

Hvem er den nye generation af selvstændige ?

Den nye generation af selvstændige, er i høj grad dem som har valgt at skabe deres egen virksomhed, fordi friheden er det altafgørende. Det er ofte selvstændige, som sælger viden eller nicheprodukter og services med stor avance. Det er som oftest mennesker drevet af passion og som har gjort deres hobby til deres forretning. Det er iværksættere som fokuserer mere på livsbalance frem for hurtig vækst.

Hvad kan du lære af den nye generation af selvstændige ?

  • Keep it simple: Skær alle unødvendige udgifter fra - når du først ser din virksomhed igennem i sømmene, er der oftest mange penge at spare. Hvilke udgifter er nice to have og hvilke er need to have ?
  • Arbejd på deltid: Hvad ville der ske, hvis du skar din arbejdstid ned til det halve ? Hvor meget spildtid bruger du ? Den nye generation af iværksættere arbejder ofte fleksibelt, og på deltid - simpelthen ved at arbejde mere smart og komprimeret. Ofte tager opgaver, den tid der er til rådighed.
  • Spar i privaten: Jo færre udgifter du har i dit privatliv, jo mindre skal du tjene. Ofte må virksomheder lukke, da der ikke er justeret i privatøkonomien. Det er klart, at jo færre udgifter du har i privatlivet - jo mindre travlt har du med at kunne tjene en stor løn.
Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.