Bloggen

negative renter

Undgå de negative renter – Investér din virksomheds overskydende likviditet

De danske banker har for nyligt ændret beløbsgrænsen for hvor meget du kan have indestående på din NemKonto uden at skulle betale negative renter med Jyske Bank som sænker grænsen til 100.000 kr. fra. d. 31 marts 2021.

Rentemiljøet for en opsparingskonto er i forvejen meget ugunstigt for private såvel som erhvervsdrivende og derfor vil det være fordelagtigt at investere dit overskud for at forvalte dine penge bedre.

Der er heldigvis en række af gode muligheder for erhvervsdrivende som vi kort vil gennemgå her.

Sådan får du mest ud af pengene

Det kan være du allerede har investeringer i bolig, aktier eller obligationer privat, men du har også muligheden for at oprette en investeringskonto for dit erhverv. Du kan vælge at forhandle en god aftale i din nuværende bank eller benytte dig af en billig online mægler, uanset hvad du vælger er det vigtigt at du forhandler bedre vilkår end standardaftalerne, som blot kræver et opkald eller nogle e-mails.

Efter du har fundet en god aftale for en investeringskonto til din virksomhed har du nu muligheden for at investere din overskydende kapital, i stedet for at den ligger inaktivt til en lav eller sågar negativ rente.

Det anbefales at tage investeringen i egen hånd da danske investeringsforeninger ”spiser” dit afkast med op til 1,5-2% i årlige omkostninger og ofte tager din bankrådgiver høje gebyrer for at styre din portefølje, som er en unødvendig omkostning der kan være dyre end en negativ rente på -0,5%.

Tag hånd om din investering

Er der overskud i din virksomhed, bør det placeres bedst muligt. Hvis du ikke er den store børshaj kan det være en god idé at kigge på ETF’er, som giver en god risikospredning og danner en balanceret portefølje.

En kort liste af bedste passive indeksfonde kan findes herinde, men dybest set må du afklare med dig selv hvilken risikoprofil du gerne vil have. Der findes ETF’er med høje afkast men samtidigt høj risiko så som ARK INNOVATION ETF. Det er vigtigt at du træffer beslutningen om din risikovillighed inden du foretager din investering, da du skal kunne have ”is i maven” til at opleve udsving i kursen, afhængigt af din påtaget risiko.

Den største fejl mange investorer laver er at overhandle deres investering. Dette er samme princip som at betale høje gebyrer for at få forvaltet dine penge af en rådgiver. Ved at overhandle din investering vil du betale mere i kurtage og gebyrer, som ultimativt sænker dit afkast.

Konklusion

De lave beløbsgrænser i de danske banker tvinger private og erhvervsdrivende at allokere deres kapital andre steder end på opsparingskontoen. Du kan drage nytte af at forhandle en gunstig aftale med din bank om en investeringskonto til dit erhverv og herefter placere dit overskud. Sørg for at undgå at overhandle din investering og du vil opleve en markant bedre forvaltning af din overskydende likviditet end at tabe -0,5% til negative renter og yderligere 1-2% til inflation.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.