Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Joint venture - fordele og ulemper

Fordelene ved joint venture

Et partnerskab af joint venture-typen giver ofte positivt afkast. Virksomheder af alle størrelser kan bruge joint venture til at styrke langvarige forretningsforbindelser eller til etablering og afvikling af kortere samarbejdsforløb.

Et godt joint venture kan betyde:

  • Adgang til nye markeder og distributionsnetværk
  • Større kapacitet
  • Risikodeling
  • Adgang til specialister og teknologi.

Joint venture er også en meget fleksibel løsning. Du og dine partnere kan eksempelvis vælge, at samarbejdet i den valgte konstellation kun skal have en ganske kort levetid eller kun gælde et helt afgrænset område (geografisk eller produktionsmæssigt).

Joint venture er særligt populært i transport- og rejsevirksomheder, der opererer i flere forskellige lande.

Ulemper og risici

Et partnerskab med en anden virksomhed kan være en kompliceret affære. Det tager tid og anstrengelse at opbygge det rette forhold. I vil sandsynligvis få problemer, hvis:

  • Grundene til og målet med samarbejdet ikke er 100 procent afklaret, og/eller hvis samtlige involverede ikke er informeret.
  • Hvis der ikke nogenlunde balance mellem, hvad partnerne bringer med ind i den ny konstellation (kompetencer, investeringer eller aktiver)
  • Hvis virksomhedernes kulturer og ledelsesmetoder er alt for forskellige og resulterer i dårlig integration og dårligt samarbejde
  • Hvis partnerne ikke tilbyder og viser tilstrækkeligt engagement, ledelse og støtte i de tidlige faser.

Et succesfuldt joint venture afhænger af grundig research og analyse af mål og forudsætninger, og af effektiv formidling af forretningsplanen til alle involverede.

 


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her