Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Finansiering med egenkapital

Egenkapitalen er den del af virksomhedens kapital, der tilhører ejerne. Ejerne har i modsætning til kreditorerne ikke noget juridisk krav på forrentning eller tilbagebetaling af den indskudte kapital. Til gengæld har ejerne så de rettigheder, der følger med ejerskab.

Finansiering med egenkapital handler om at rejse kapital fra eksterne investorer mod at give dem en del af din virksomheds egenkapital.
                                       
De to mest almindelige måder at skaffe egenkapital til private virksomheder er gennem venturekapitalister og Business Angels (læs om begreberne til venstre).

Husk at være realistisk, når du overvejer denne finansieringsform. Hvis din virksomhed ikke rummer et meget stort vækstpotentiale, vil finansiering med egenkapital være meget svær at opnå. Logikken hos de fleste eksterne investorer er, at fordi man tager en stor chance, skal udbyttet være tilsvarende stort.

I denne tekst forklarer vi, hvad finansiering med egenkapital er, vi afdækker fordele og ulemper ved finansieringsformen, og vi giver dig råd om, hvornår det er det bedste valg for din virksomhed. Vi forklarer også, hvordan du kan få finansiering med egenkapital, og vi henviser til de steder, hvor du kan få mere information.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her