Hvad kan vi hjælpe med?

Dataopbevaring på egen server

640

For de fleste virksomheder er fordelen ved at anskaffe egen server, at der bliver oprettet et centralt sted til opbevaring af vigtige virksomhedsdata. At samle virksomhedsdata på ét sted sikrer, at medarbejderne ved, hvor de kan finde og få adgang til de oplysninger, de skal bruge for at være produktive. Det betyder også, at dataene er lettere at sikkerhedskopiere og beskytte, end hvis de er spredt ud på et antal individuelle pc'ere.

Centraliseret og velorganiseret dataopbevaring er blot en af fordelene ved at have en server på arbejdspladsen. Serverprogrammerne i dag kan gøre meget mere. Det kan du læse om her.

519

Hm ... Hvad er en server?

Ordene "server" og "netværk" har tidligere fremmanet et billede af store computerlokaler, der er gemt dybt inde i virksomheden og som styres af specialister i vinduesløse kontorer. Heldigvis er det nye tider.

En server er en computer, der tilbyder tjenester, kommandoer og centraliseret administration af arbejdsstationer, og mindre virksomheder kan ofte også få fordele heraf. Mange lejer serverplads "uden for huset" - eksempelvis har flere virksomheder deres website placeret hos en ekstern "vært", som stiller kapacitet og vedligeholdelse til rådighed. Men i dag findes serverbaserede netværk i mere end 20 % af de mindre virksomheder i USA, hvor der er mere end én pc. Og flere og flere kommer til. Servere og netværk har endda fundet vej ind i virksomheder med mindre end fem pc'ere, da virksomhederne kan se de effektiviseringer og den forbedrede produktivitet, som et fælles netværk giver. Måske er det også en ide for dig?

113

Forbedret adgang til data

 Få adgang til data fra en mobilenhed

Servere kan også gøre data tilgængelige for mobiltelefoner eller andre bærbare enheder, der opretter forbindelse til internettet. Du kan f.eks. bruge Exchange 2003 til automatisk at synkronisere dine data ved at oprette direkte forbindelse til virksomhedens server.

Medarbejdere, der benytter Smartphone eller Pocket PC Phone Edition enheder, kan få adgang til og opdatere e-mails, kontaktpersoner og kalendere i løbet af hele dagen, på samme måde som hvis de sad ved deres stationære computer.

477

Bliv din egen vært: Intranet og e-mail

Intranet

Et intranet er et internt virksomhedswebsted, hvor du kan placere oplysninger, som det kun er dine medarbejdere, der skal have adgang til. Windows Small Business Server 2003 indeholder Windows SharePoint Services, som gør det muligt for en server at fungere som vært for et forudkonfigureret, internt websted. Dine medarbejdere kan benytte webstedet til at offentliggøre og samarbejde omkring dokumenter. Du kan også bruge webstedet til at offentliggøre meddelelser, begivenheder, kalendere og hyperlinks til vigtige virksomhedsressourcer.

E-mail

Du kan konfigurere en server, så den kan håndtere dine e-mails. Det betyder, at dine medarbejderes postkasser ligger på din server og ikke på en server, der drives af en internetudbyder. Mange virksomheder mener, at drift af egne e-mailtjenester giver dem større kontrol over virksomhedens e-mails. Windows Small Business Server følger med Exchange Server 2003, en e-mail-serversoftware, der leverer en meddelelsesløsning til internet- og intranet-e-mail. Exchange integreres med Outlook 2003 i forbindelse med planlægning af møder og onlinekonferencer. Exchange giver også virksomheder mulighed for at bruge et webbaseret e-mail-program, der hedder Outlook Web Access. Outlook Web Access giver brugere ekstern internetadgang til e-mail, planlægning og kontaktpersoner, hvis der anvendes Exchange i virksomhedens netværk.

222

Flere softwaremuligheder

Du kan konfigurere nye computere, tilføje brugere og installere nye programmer hurtigere og nemmere. Har du en forventning om, at virksomheden vokser? Hvis du administrerer dataene fra en central placering, kan du bedre koordinere opsætningen af nye pc'er, softwarelicenser og programmer. Du kan også bedre administrere firewalls og overvåge trusler mod dataene, og det bliver nemmere at administrere virusbeskyttelse.

379

Sæt gang i kommunikationen

En server kan give mere kraft til netværket, lagre store mængder data, frigive hukommelse og få de individuelle pc'ere til at køre bedre. Mindre virksomheder har brug for den ekstra kraft til at køre webtjenester, administrere websteder, udsende nyhedsbreve via e-mail og bruge mere avancerede værktøjer og programmer.

Send og modtag faxer

Afsendelse og modtagelse af faxer er stadig en daglig aktivitet i mange virksomheder. Ikke desto mindre kan afsendelse af fax blokere dine telefonlinjer. Windows Small Business Server leveres med Microsoft Shared Fax Services og gør det muligt for dig at faxe fra din stationære pc og modtage faxer via din e-mail, printeren på kontoret eller intranetwebstedet til Windows SharePoint Services.

542

Er en server løsningen for min virksomhed?

Sådan kan du se, at det er tid til at investere i en server:

 • Virksomheden har to eller flere opkaldsforbindelser
 • Du har brug for at centralisere og organisere virksomhedens data (hvis du f.eks. ikke altid kan finde det, du skal bruge)
 • Du har behov for at dele hardware, f.eks. printere og faxmaskiner mellem to eller flere pc'ere (et peer to peer-netværk medfører mange kabler og ledninger)
 • Du har brug for at forenkle sikkerhedskopiering af data for at øge sikkerheden
 • Nogle af virksomhedens medarbejdere rejser ofte eller arbejder på eksterne lokationer, hvor de har brug for at kunne komme på netværket
 • Du kan få fordelene ved et intranet
 • Du har behov for opbevaring af store mængder data (og de overbebyrdede pc'ere har problemer med at rumme flere data)
 • Du har brug for at køre regnskabssoftware eller andre erhvervsrettede programmer på mere end én pc.
 • Virksomheden vokser, og du planlægger at anskaffe flere computere og medarbejdere
 • Virksomhedens pc'ere er ældgamle, og du ønsker at udskifte dem. En server kan gøre overrgangen (migreigen) lettere
 • Virksomhedens pc'ere er ældgamle, men du vil gerne beholde dem. En server kan aflaste pc'erne
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.