Hvad kan vi hjælpe med?

Overlevelsesguide: Kun de stærkeste overlever

Mange iværksættere foretrækker at sælge deres produkter frem for at sidde med næsen i regnskaberne. Måske er du en af dem, der alligevel vælger selv at tackle udfordringerne og tilbringer timevis i kamp med regnskabsbøgerne, præsentationen eller ordrebøgerne. Her er guiden for dig, der savner overlevelsesstrategier til hverdagen.

Enhver virksomhedsejer vil før eller senere opleve at stå overfor uoverkommelige situationer med regnskabet, ordrerne, medarbejderne eller noget helt fjerde. Som din virksomhed vokser, vil du uundgåeligt støde på nye opgaver, der ligger uden din viden og nuværende evner, og derfor dræner dig for energi. Heldigvis er de fleste iværksættere af en særlig støbning, og har en vilje til at lykkes, der driver dem til at opnå, hvad andre kan se som umuligt.

Denne guide handler om, hvordan du ikke må bremse op overfor nye udfordringer, men skal besejre dem med tillid. Hvordan du skal koncentrere din opmærksomhed om alle nye forretningsmæssige udfordringer:

1. Fokus
En stærk vision kombineret med din tro på dig selv giver dig mulighed for at opdage løsninger, der virker. Gennemgå dagens aktiviteter hver aften. Hvis nogen nye ansvarsområder viser sig, så navngiv dem og noter flere forskellige taktikker, du kan bruge til at bevæge dig fremad. Ved at fokusere på at definere problemet og dets mulige løsninger gør du processen mindre skræmmende.

2. Research
Undersøg dig frem til viden, der kan give dig nye tilgange til udfordringerne. Ved at se på en udfordring gennem andres øjne kan du sikkert finde alternative løsninger, som du vil nyde at gennemføre. Spørg eksperter og andre iværksættere og få dem til at vise dig deres forretningstricks og hemmeligheder - måske afslører de, hvordan du opnår dit mål. Giv opfordringer og tilskynd andre til at give dig de løsninger, du har brug for. Vær ikke bange for at stille vanskelige spørgsmål om alle de antagelser, andre iværksættere gør sig, og find ud af, hvilke trin du skal igennem for at få glæde af dine nye ansvarsområder.

3. Brug systemer
Etabler personlige systemer, der fungerer for dig. Opdater din plan med trin, der punkt for punkt fører dig til dine mål. Der findes software udviklet særligt for ivæksættere og SMV"ere, der kan hjælpe dig med at holde styr på indtægter og udgifter uden indviklede ekstrafunktioner.

4. Lær og tilpas dig
Viljestærke iværksættere tromler ofte udfordringer ned frem for at se dem i øjnene. Gennemgå i stedet dine processer hver anden uge og afdæk eventuelle nye udfordringer, og revider de skridt du skal tage for at løse dem. Find og brug genveje, der vil gøre dit arbejde til en endnu større fornøjelse! For eksempel kan du tilføje et område i indkomstdelen på dine finansielle regneark, der giver et overblik over udstedelse og betaling af fakturaer. Så bliver sporing af dine debitorer meget lettere.

Når tilpasningen er en naturlig del af din virksomheds vækst, vil din modgang blive mindre. Stol på din dømmekraft, og nyd processen med at skabe vejen til succes lige så meget som resultatet selv. Vær på udkig efter områder af din virksomhed, der ikke fungerer, og vær modig nok til at acceptere det. Bliv ved med vedvarende at udvikle unikke løsninger, og bevæg dig fremad med tillid.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.