Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Debitorfinansiering (factoring) - Muligheder for finansiering

Debitorfinansiering betyder, at du belåner dine fakturaer - som udgangspunkt med 80 %. Factoringselskabet stiller altså likviditet til rådighed for virksomheden via belåning af fakturaer, når de modtager kopier af disse. Finansieringen sker i takt med, at virksomheden gennemfører salg.
Debitorfinansiering bliver typisk brugt til at finansiere virksomhedens vækst og reducere debitorrisici, herunder tab på debitorer.

En factoringaftale er både en finansiel og en administrativ tjeneste og kernen i effektiv cash management. De administrative fordele ligger i sparet tid og interne, administrative lettelser i form af betalingsovervågning, registrering af betaling, rykkerskrivelser, debitorricisi og inkassobehandling.
Driftskapitalen bliver anvendt bedre til at udvikle produktion og salg, da kapital ikke længere er bundet i debitormassen. Factoring betyder med andre ord finansiering af udestående fordringer, og din virksomhed behøver ikke belaste et eventuelt bankengagement.

Du bør overveje debitorfinansiering/factoring, hvis du er i vækst og skal have optimeret dit cash flow.

Factoring er alene løsninger til erhvervskundesalg (business-to-business), og derfor kan du som udgangspunkt ikke få hjælp til dit privatkundesalg (business-to-consumer).

 


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her