Hvad kan vi hjælpe med?

Barselsorlov og -dagpenge som selvstændigt erhvervsdrivende

273

Dagpenge ved graviditet, barsel og adoption er også et tilbud til dig som selvstændig.

Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I som forældre sammen med jeres barn kommer godt fra start med jeres nye tilværelse.

Det er her, den fleksible barselsorlov kommer ind i billedet.

Er der penge til mig?

Som selvstændig erhvervsdrivende eller medarbejdende ægtefælle har du ret til barselsdagpenge, hvis du opfylder visse krav om beskæftigelsens omfang.

Du skal have drevet selvstændig virksomhed i mindst 18 timer om ugen i 6 måneder inden for de sidste 12 måneder og hele den seneste måned før orlovens begyndelse.

Hvis du tidligere har været lønmodtager, medregnes denne beskæftigelse, når 6 månederskravet skal opgøres.

Du kan tegne forsikringen via BAC (Beskæftigelsesministeriets AdministrationsCenter), Postbox 830, 2100 København Ø, tlf. 70 25 14 26.

Se også hjemmesiden www.bac.bm.dk.

496

Hvor meget kan jeg få i barselsdagpenge?

Når du er selvstændig, afhænger dine barselsdagpenge af, om du har købt en sygeforsikring hos Statens Administration. Hvis du er forsikret, har du ret til mindst 2/3 af den maksimale barselsdagpengesats, uanset hvor meget du har tjent.

Fulde dagpenge er i 2015 kr. 4.135,00 om ugen.

Hvis du ikke har købt en sygeforsikring hos Statens Administration, beregnes dine barselsdagpenge alene ud fra din virksomheds overskud det foregående år.

Hvis du er ny som selvstændig, gælder der særlige regler. Du har ret til dagpenge i fire uger, før du forventer at føde. Den dag, du forventer at føde, regnes med i de fire uger.

Ase administrerer ikke barselsdagpenge. Derfor bør du kontakte din kommune, hvis du ønsker præcis information om din personlige situation.

Du kan søge flere oplysninger på:
Virk.dk 
Borger.dk
Star.dk
Statens-adm.dk

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.