Hvad kan vi hjælpe med?

Moms på internethandel for beklædningsbranchen

For virksomheder inden for tekstilbranchen er en stadig større del af omsætningen baseret på salg til private via internettet. Dette er en både hurtig og enkel måde at nå ud til flest mulige kunder i hele verden

Hovedreglen er, at virksomheder ved varesalg til private i Danmark og andre EU-lande skal opkræve dansk moms af hele salgsprisen, inkl. evt. gebyrer og forsendelsesomkostninger, som kunden skal betale

Fjernsalgsreglerne medfører dog, at sælgeren bliver registreringspligtig i det EU-land, hvor køber er hjemmehørende, hvis visse beløbsgrænser bliver overskredet. Grænsen for momsregistrering er EUR 35.000 eller EUR 100.000 pr. år omregnet til pågældende EU-lands valuta. Bliver virksomheden regi-streringspligtig i et andet EU-land, skal SKAT underrettes om virksomhedens registreringsnummer i det andet EU-land, og kunden skal faktureres med den momssats, som er gældende i pågældende EU-land, efter de regler, som gælder i dette land. Selv om grænsen for registrering ikke er overskredet, kan danske tekstilvirksomheder i visse tilfælde med fordel frivilligt lade sig momsregistrere i andre EU-lande, hvis det er mere fordelagtigt på grund af en lavere momssats.

Ved internetsalg til danske privatkunder kan tekstilvirksomheder i visse tilfælde undlade at fakturere kunden for moms af portoudgifter.

Betingelserne er:

  • Gebyret skal anføres særskilt over for kunden uden angivelse af, at gebyret indeholder moms.
  • Gebyret skal som hovedregel være lig med den nettoudgift, virksomheden har afholdt. Det er dog tilladt at anvende en standardsats for forsendelsesomkostninger (der skal korrigeres for evt. årlige rabatter mv., som virksomheden opnår fra postoperatøren).
  • Gebyrerne skal føres på en særskilt udlægskonto.
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.