Hvad kan vi hjælpe med?

Hvornår skal jeg betale gebyrer?

Gebyrer er ikke ulovlige, når de er en del af aftalen og ikke er lagt skjult på regningen. Lægges gebyrerne på regningen ved siden af den aftalte pris, for eksempel i form af et ikke aftalt ekspeditionsgebyr, er det ulovligt, og du skal ikke betale. Modtager du sådan en regning, kan du derfor nøjes med at betale den aftalte pris.

Det gælder naturligvis også den anden vej rundt. Hvis du ikke er opmærksom på at formulere samtlige omkostninger og gebyrer i din aftale med køber, kan du ikke kræve, at han eller hun skal betale dem.
Måske gider du ikke bruge tid på at klage over små beløb, da det ofte ender med at koste mere i tabt arbejdsfortjeneste, end det beløb gebyret udgør.

Men pas på! Hvis du tilstrækkelig mange gange har betalt en bestemt type administrationsgebyr, som ikke er aftalt mellem parterne, vil domstolene ved en eventuel tvist meget vel kunne opfatte dette som en underforstået aftale. Det kan derfor blive en meget dyr disposition, hvis du ikke vil afse tid til at klage over uretmæssige gebyrer.