Hvad kan vi hjælpe med?

Hvordan søger jeg om patent?

En patentansøgning kan være en lang og sej proces. Hvis der oven i købet er fejl (uanset hvor små) i din ansøgning, kan det trække endnu længere ud og i yderste konsekvens ende med et afslag eller med et patent, der ikke dækker fuldt ud. Det er derfor en rigtig god ide at søge professionel vejledning til din ansøgning.

Afslør aldrig detaljer om din opfindelse, før du ansøger om patent. Hvis du er nødsaget til at fortælle nogen om den, skal du sikre dig ved at udarbejde en hemmeligholdelsesaftale.

Hvis du vil ansøge om patent, skal du starte med at udarbejde en patentspecifikation. Den skal indeholde en detaljeret beskrivelse af din opfindelse og præcise tegninger til illustration.

Du skal også undersøge, om patentet allerede findes - det kan du selv gøre online eller - endnu bedre, bede Patent- og Varemærkestyrelsen om at undersøge det.

Den dag, du indleverer ansøgningen, kaldes "prioritetsdagen". I 12 måneder efter denne dag kan du påberåbe dig "prioritet". Det betyder bl.a. i praksis, at du i op til et år kan indlevere ansøgninger i andre lande, der så betragtes som indleverede på prioritetsdagen.

Læs også:

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.