Hvad kan vi hjælpe med?

Din forretningsplan - udarbejdelse af din virksomheds fundament

Forretningsplanen er det fundament, din virksomhed hviler på. Det er her, du beskriver alle forhold omkring din virksomhedside, dine kapitalbehov, dine målsætninger, din vision/mission, dine udviklingsplaner, dine og eventuelle partneres/ansattes kompetencer sammen med de kompetencer, som du anser for nødvendige for virksomhedens positive udvikling.

Brug IVÆKST"s guide til forretningsplan, når du udarbejder og videreudvikler din forretningsplan. Klik på værktøjet til højre.

En forretningsplan giver overblik

Forretningsplanen hjælper dig med at få et overblik over din virksomhed og gør dine løse ideer mere konkrete. Du vil opdage, at en god forretningsplan gør hverdagen lettere for dig selv. Samtidig hjælper den dig med at formulere din forretningside kort og præcist, når du skal fortælle omverdenen, hvad du arbejder med.

Forretningsplanen er afgørende, når du søger finansiering

Hvis du har brug for finansiering til at starte din virksomhed, er det langt nemmere at overbevise banken eller andre investorer, hvis du har gjort dit forarbejde ordentligt og kommer med en gennemarbejdet forretningsplan.

Hvor omfattende skal din forretningsplan være?

Hvor omfattende forretningsplanen skal være, afhænger af, hvilken type virksomhed du vil starte. Hvis du kun skal ud og holde foredrag en gang imellem ved siden af dit almindelige job, har du ikke behov for en lige så omfattende plan, som hvis du har planer om at starte en kæde af restauranter, der på to år skal være landsdækkende.

Men selv om du kun er dig selv og ikke har planer om hverken at ansætte medarbejdere eller ekspandere voldsomt, vil du alligevel skulle tænke mange af de samme punkter igennem, og du vil typisk opleve, at en nedskrevet forretningsplan hjælper dig med at strukturere hverdagen og bevare fokus på kernen i din virksomhed.

Forretningsplanen skal ikke være et endeligt dokument. Der skal arbejdes med den og justeres løbende, også når virksomheden er kommet godt i gang.

Forretningsplanens indhold

IVÆKST har udviklet et værktøj, som små og mellemstore virksomheder kan bruge til at udarbejde en forretningsplan. Guiden kan både bruges af virksomheder under etablering og igangværende virksomheder, der vil udvide produktsortiment, kunde- eller markedsprofil.

Der er altid flere egnede løsninger, når du skal udarbejde din forretningsplan. Det er fordi, en forretningsplan skal være nutidig og dynamisk og tage udgangspunkt i din virksomheds aktuelle situation, din forretningside og fremtidige målsætninger samt interne og eksterne forhold.

Der er dog en række fælles retningslinjer og krav til en forretningsplan, som du bør rette dig efter uanset din virksomhed og din situation. Forretningsplanen er et styringsredskab, hvis vigtigste formål få sat ord på, hvilke handlinger og tiltag der er nødvendige, og hvordan og hvornår de skal implementeres, for at du kan realisere virksomhedens vision og målsætninger.

Brug IVÆKSTs Guide til forretningsplan, når du udarbejder og videreudvikler din forretningsplan. Klik på værktøjet til højre.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.