Hvad kan vi hjælpe med?

Lovpligtige forsikringer

Når du driver virksomhed, er der en række forsikringer der er lovpligtige at have:
 

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring er lovpligtig, hvis du har ansatte i din virksomhed.
Men den er også lovpligtig for dig og din eventuelle medhjælpende ægtefælle, hvis din virksomhed drives som et A/S, ApS, IVS eller andelsselskab. Dette uanset om I får udbetalt løn eller ej.
Dette skyldes, at du som selvstændig juridisk bliver betragtet som ansat i virksomheden, hvis den er oprettet som et A/S, ApS, IVS eller andelsselskab.

Er din virksomhed derimod oprettet som en enkeltmandsvirksomhed, et I/S eller et K/S, så er det frivilligt om du vil tegne arbejdsskadeforsikring for dig selv og din eventuelle medhjælpende ægtefælle. Det kan anbefales at du gør det, valg af selskabsform har jo ingen indflydelse på din risiko for at komme til skade i forbindelse med dit arbejde.

Du kan også forsikre ”tilfældig medhjælp” hvilket betyder, at hvis en ven eller et familiemedlem kommer forbi og lige hjælper med et eller andet, så er han eller hun også dækket i tilfælde af der sker et uheld/ulykke.  Dette bør du afgjort gøre, hvis det er sandsynligt at nogen lige kommer forbi og gir en hånd med.
 


En arbejdsskadeforsikring består af to dele:

Arbejdsulykkedelen

En arbejdsulykke er en personskade, der skyldes en hændelse eller en påvirkning, der sker pludselig eller inden for 5 dage. Arbejdsulykker dækkes af en Arbejdsskadeforsikring, der tegnes i et forsikringsselskab.

Erhvervssygdomsdelen

En erhvervssygdom er en sygdom eller lidelse, som skyldes arbejdet eller de forhold arbejdet er foregået under. Erhvervssygdomme dækkes via tilmelding til Arbejdsmarkeds Erhvervssygdomsforsikring (AES).
Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring.
 

Ansvarsforsikring for motordrevne køretøjer

Det er lovpligtigt at tegne ansvarsforsikring for køretøjer der færdes på Færdselslovens område, uanset om disse er indregistrerede (har nummerplader) eller ej. Hvis du har selvkørende arbejdsmaskiner bør du også sørge for at de er omfattet af en ansvarsforsikring, selvom de ikke forlader din matrikel.
 

Bygningsbrandforsikring

En bygningsbrandforsikring er ikke lovpligtig, men du skal altid have din bygning brandforsikret hvis banken eller realkreditinstituttet har givet dig lån i ejendommen. Forsikringen dækker skader som følge af brand, eksplosion og lynnedslag. Brandforsikringen er panthaverens garanti for at hans pant er sikret hvis bygningen skulle brænde.
Ansvarsforsikring (rådgivning)
Virksomheder i nogle brancher - eksempelvis juridisk rådgivning og revision - kan have rådgivningsansvar og skal tegne forsikring, der dækker dette ansvar. Forsikringen dækker, hvis virksomheden holdes ansvarlig for rådgivning, der har medført tab for klienten. Hvis du er i tvivl om, hvor vidt det kræves, at du tegner en sådan forsikring, kan du kontakte din brancheorganisation eller dit forsikringsselskab.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.