Hvad kan vi hjælpe med?

'Jeg er en succes'

Sådan kickstartede Tommy Ahlers et slumrende messepublikum på Iværk08, da han lørdag formiddag præsenterede Ivækstprisen, Danmarks nye iværksætterpris. Danmarks mobilkonge leverede en brandtale, der ikke levnede plads til jante og middelmådighed.

"Janus, Niklas (red. Skype-stifterne) og Morten Lund har gjort mere for dansk iværksætteri end de offentlige støtteordninger og Bendt Bendtsen til sammen". Det var ikke til at tage fejl af. Tommy Ahlers er en mand, der ikke lægger fingre imellem. Som skaber af den sociale mobiltjeneste ZYB, der tidligere på året blev solgt til Vodafone for tæt på en kvart milliard kroner, har Tommy Ahlers da også bevist sit eget værd som inspirator. "Det er heltene, som driver os andre - de skal frem i lyset" tordnede Ahlers.

Alle skal frem med deres succeshistorie

Anledningen til Tommy Ahlers tale ved iværksættermessen i Forum var lanceringen af Ivækstprisen. Den nye iværksætterpris sætter netop fokus på de mange inspirerende succeshistorier, der findes i det danske erhvervsliv. De historier skal fortælles af alle dem der deltager, for prisen er fuldstændig publikumsdrevet, så alle vindere findes gennem indstillinger og stemmer, der afgives på prisens website ivaekstprisen.ivaekst.dk.

Ifølge Ahlers er der ikke nogen undskyldninger for at tøve med at kast sig ud i selvstændigheden og sætte ambitionsniveauet højt. "I det her land har du intet at tabe. Hvis alt alligevel går galt, lander du blødt i verdens bedste sikkerhedsnet. Alt andet er bare en undskyldning." Når man først er kommet i gang, skal man heller ikke lytte for meget til alle de kloge, der har sat iværksætteri på formel.

"Iværksætteri handler ikke om forretningsplaner og lange budgetudredninger - alt for mange potentielle iværksættere drukner i gode råd fra kloge mennesker, der tror de ved bedre. De glemmer, at det handler om at have drive og ideer og være stålsat". Meget passende var det derfor netop ved præsentationen af Ivækstprisen, at alle fik muligheden for at pege på, hvem der besidder de kvaliteter. Oplægget betød nemlig samtidig startskuddet for prisens indstillingsrunde, hvor alle opfordres til at deltage og indstille en inspirerende, talentfuld og iderig iværksætter. "Derfor støtter jeg 100 % op om denne pris. Vi skal have tegnet ledestjerne ind på himlen, så vi alle kan kigge på dem, når det vi har brug for et ekstra skub fremad." Sluttede Ahlers af.

ivaekstprisen.ivaekst.dk kan du følge hans opfordring og indstille de iværksættere, der inspirerer dig.
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.