Hvad kan vi hjælpe med?

Hvordan sikrer jeg en enkeltmandsvirksomhed mod erstatningskrav?

Du sikrer dig så godt som muligt i en personlig virksomhed ved at have gode og holdbare forretnings- og leveringsbetingelser. Som din kunde vel at mærke skal have fået, før der handles endeligt. For eksempel trykt tydeligt på ethvert tilbud eller enhver ordrebekræftelse, du sender din kunde. Du kan ikke skrive dig ud af ethvert erstatningsansvar; hvis dit arbejde er fejlbehæftet ud fra en sædvanlig sagkyndig branchebedømmelse, så ifalder du erstatningsansvar, selv om du har skrevet nok så mange ansvarsfraskrivelser. Til gengæld kan du ved skriftlig forudgående aftale med din kunde begrænse ansvaret til for eksempel ikke at omfatte følgeskader.

Bedre sikring får du ved at drive dit firma i selskabsform, typisk som Anpartsselskab. Når kunden er klar over, at han handler med et selskab, så er det som klart udgangspunkt alene selskabet og ikke dig som person, der bliver erstatningsansvarlig.

Du skal efter al erfaring have en erhvervsadvokat til at lave eller tilrette dine salgs- og leveringsbetingelser - som du under alle omstændigheder er nødt til at have som erhvervsdrivende, uanset i hvilken form du driver dit firma i, og som også skal indeholde alle andre betingelser for samhandelen - og til at råde og vejlede dig om hvilken form du skal drive dit nye firma i. Hvilken form, der er den rigtige, kan ikke siges generelt, for det afhænger af dine forhold og planer.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.