Modul 1: Virksomhedskultur

Arbejdsmønstrene i en SMV adskiller sig fra større virksomheder, og det afspejles også i virksomhedskulturen.

I dette modul forklarer vi, hvad det vil sige, at en virksomhed er ejerledet, og hvordan du får de bedste forudsætninger for at indgå i denne type virksomhed.

Der indgår også ekstramateriale i form af cases, hvor virksomheder fortæller om deres kulturskabelse samt, hvilke arbejdsmetoder de bruger i deres dagligdag.

7 lektioner • 42 minutter • 2 SMV-cases

LEKTIONER

1.1 SMV check-in


Du får de bedste forudsætninger for at blive klar til arbejdet i SMV'er (små og mellemstore virksomheder), når du har styr på, hvad der kendetegner den. I denne video gennemgås de forskellige typer af SMV'er og de brancher, de kan befinde sig inden for.

1.2 Tæt på hverdagen i en SMV


Når du nu ved hvad en SMV er, og hvad der kendetegner den, gennemgår vi, hvad det vil sige, at en virksomhed er ejerledet. Derudover får du indblik i de fordele og ulemper, der er i arbejdsstrukturen i en ejerledet virksomhed, og hvilke typer af ejerledere, du kan møde.

1.3 Menneskelig kapital til vækst


Hør hvilke kulturer der eksisterer i små og mellemstore virksomheder. Du får fortalt, hvordan du selv kan præge og bidrage til SMV-virksomheden og udvikle den kultur, du sætter pris på.

1.4 Lær fra SMV'en: Virksomhedskultur i en lille vækstkomet


Mød SMV'en GenieWords, som deler ud af deres både gode erfaringer og læringer. Hør om virksomhedskulturen i en SMV som GenieWords, og hvordan de håndterer fx vækst og udskiftning i medarbejderstab.

1.5 Fremtiden er grøn


I dette afsnit får du præsenteret tre steps, der kan gøre en virksomhed mere grøn. Vi gennemgår, hvorfor din virksomhed står stærkest med et grønt grundlag, og hvilke bæredygtige fokuspunkter SMV'er får mest ud af.

1.6 Fremtiden er (også) digital


Der er en tendens til, at SMV'er halter bagud i den digitale udvikling. Der stilles derfor skarpt på, hvilket potentiale SMV'er med digitale profiler og arbejdsmetoder har.

1.7 Vækst i SMV'er


Når en virksomhed vækster, ændres virksomheden også, og i SMV'er mærkes det typisk tydeligere, idet der er færre medarbejdere end i større virksomheder. Vi taler om, hvordan vækst i en SMV kan påvirke kulturen, og hvordan SMV'en opstiller de bedste betingelser for at vækste.

1.8 Lær fra SMV'en: Sådan bidrager vækst til en sund kultur


En SMV i vækst er også en virksomhed, der står overfor ændringer. Hør ByACRE fortælle om deres erfaringer med at vækste som SMV, og hvordan de har grebet deres virksomhedskultur an i takt med, at der er sket ændringer i virksomheden. 

1.9 Onboarding af vækstpiloten


SMV'er i vækst har mulighed for at ansætte flere hænder i virksomheden. Hvis du er den nye medarbejder, taler vi i dette sidste afsnit om, hvordan du finder ud af, om du passer ind i virksomhedskulturen og tilpasser dig den. Med andre ord, hvordan du kommer bedst ombord hos virksomheden.

Om SMV:Vækstpilot Onboarding

SMV:Vækstpilot Onboarding er et kompetenceudviklende kursus for vækstpiloter, der står overfor ansættelsesstart i en SMV og mangler en solid indflyvning i alt fra, hvordan virksomhedskulturen aflæses, og hvordan projekter ledes til brug af sociale medier, og hvordan der arbejdes i SMV'er. Gennem 4 fleksible moduler bliver vækstpiloten klædt på til bedst muligt at løfte omstillingsopgaven, der stilles i virksomheden. Kurset er tilrettelagt af KPI Communications A/S.

Vækstpilot partnere
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.