Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Strategisk samarbejde og salgsalliance

Som selvstændig erhvervsdrivende går man ofte ud fra, at man er alene om at udvikle og markedsføre sin virksomhed. Man tænker ikke umiddelbart over, at der måske er andre omkring en, der står i en lignende situation. Der kan være en utrolig synergieffekt i at indgå en alliance og dermed forstærke hinandens netværk og gennemslagskraft.

Hvad er strategisk samarbejde?
Et strategisk samarbejde kan tænkes ind på forskellige planer. Fællesnævneren er, at det drejer sig om to eller flere uafhængige virksomheder - som forbliver uafhængige - der samarbejder på punkter, som alle parter automatisk får udbytte af.

Kernen er filosofien om, at man ikke behøver at opfinde den dybe tallerken hver gang, men at udveksling af viden og produkter kan give begge parter et forspring. Det handler ganske enkelt om at hjælpe hinanden, hvor man kan, uden at det koster det store, og opnå fordelene når tjenesten bliver gengældt.

Et strategisk samarbejde kan man udforme på flere måder f.eks. ved kompetencedeling, teknologioverførsel, indkøb eller produktudvikling. Den optimale alliance er mellem virksomheder, som har samme målgruppe og geografiske, økonomiske og kulturelle betingelser, men som ikke er i direkte konkurrence med hinanden.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her