Hvilken crowdfundingplatform skal du vælge?

Skrevet af: Peter Vilstrup
Udgivet: September 2021

 

Rewardbaseret crowdfunding

COOP Crowdfunding

“Coop Crowdfunding vil have flere virksomheder til at lykkes. Det gør vi ved at skabe relationer mellem virksomheder og forbrugere. Så enkelt er det. Hos os kan du udvikle din virksomhed og rejse kapital gennem crowdfunding eller sælge varer direkte til forbrugeren i vores webshop. Når du involverer dine kunder i din virksomhed, skaber du ejerskab, engagement og følgeskab.”

Vilkår: COOP Crowdfunding er for alle B2C virksomheder og foreninger, som gerne har fokus på fødevarer og/eller den grønne omstilling. Adgangskravet er CVR-nummer og en erhvervskonto. COOP Crowdfunding tager 6% i gebyr for vellykkede projekter, hvis man ikke når i mål, så koster det hverken noget for dig som projektindehaver eller for dem som støttede dig undervejs. Alle projekter får omfattende feedback på deres projekter af de kyndige folk som COOP Crowdfunding.

Priser og vilkår for rewardbaseret crowdfunding, COOP (Sept. 2020)

 

Tag et kig forbi COOP Crowdfunding

 

Booomerang

booomerang.dk er en rewardbaseret crowdfundingplatform - startet i 2011 med mere end 80.000 brugere.

“booomerang.dk er Danmarks rewardbaseret crowdfundingplatform, med flest brugere og flest projekter. Alle typer af iværksættere, virksomheder, foreninger osv. kan bruge platformen til at skaffe kapital - og vi skaber sammen de virksomheder og initiativer, der gør en forskel lokalt og nationalt. Historisk har vi haft mange kulturiværksættere på platformen, og de seneste par år er der kommet mange andre typer projekter på platformen også.” 

Booomerang tilbyder også fleksible finansieringsmål, altså mål hvor du ikke behøver nå 100% af beløbet, for at få pengene udbetalt.

Vilkår: Gratis at oprette projekt - 9 % i succesfee, ved succesfuldt afsluttet projekt.

Pengene udbetales cirka 10 dage efter projektafslutning, efter en succesfuldt KYC (Know Your Customer) identifikation.

Det kræves, pga lovgivningen, at personer der vil støtte et projekt opretter en konto hos booomerang.dk 

 

Besøg booomerang.dk og se hvordan de kan hjælpe dig

 

IDA Crowdfunding

“Vi er en rewardbaseret platform, med mulighed for at tilvælge et donationsmodul, så folk kan donere ekstra penge, udover det beløb de betaler for deres reward (kræver tilladelse fra Indsamlingsnævnet).”

Du skal kunne levere dine rewards 6-8 måneder efter din kampagne er slut. For at være egnet til IDA Crowdfunding skal dit projekt have en teknologisk, naturvidenskabelig eller IT-baseret kerne og vise en innovativ tilgang til det problem, du vil løse eller det produkt, du vil skabe.

IDA Crowdfunding er en platform, hvor innovative hoveder, der arbejder med teknologi, IT eller naturvidenskab, får mulighed for at rejse midler til deres projekt og komme i kontakt med interesserede forbrugere.

Gennem en crowdfunding-kampagne hos IDA Crowdfunding kan du teste din forretningsidé af både overfor IDAs mange teknologiinteresserede medlemmer og dit eget netværk og følgere. 

Værd at vide: IDA Crowdfunding hjælper dig med at oprette din kampagne og giver sparring på bl.a. kommunikationsplan og pressemeddelelser om din kampagne. Desuden bliver din kampagne eksponeret for IDAs mange medlemmer gennem kanaler som sociale medier, nyhedsbreve, annoncer og arrangementer.

Vilkår: Det er helt gratis at oprette en kampagne hos IDA Crowdfunding, de tager intet gebyr. Pengene bliver udbetalt umiddelbart efter kampagneperioden er slut og kampagnen har nået sit mål. Andre forhold: du skal kunne levere dine rewards 6-8 måneder efter kampagnens afslutning.

 

Bliv klogere på IDA Crowdfunding her

 

Kickstarter

En amerikansk platform som siden 2009 har arbejdet med at samle mange individer for at støtte kreative projekter. I dag har Kickstarter været med til at funde over 200.000 forskellige projekter, hvor det vurderes, at 620 af dem er danske. Hovedparten af projekter har været af artistik stil med kunst, musik og film, men derudover er der mange tech- og fødevarerelaterede projekter på siden.

Værd at vide: Kickstarter har et ‘alt-eller-intet’-princip, som betyder, at du skal nå 100% for at få pengene udbetalt. Dit projekt skal godkendes af Kickstarter organisationen, for at blive lagt op på deres side. Derudover er det en stor platform, som hver dag har mange igangværende projekter, derfor skal du forvente en lav grad af hjælp og rådgivning fra deres side af. Det er meget op til dig alene at få kampagnen i mål. 

 

Læs mere om Kickstarter - blandt andet deres gebyrer og meget mere her

 

Indiegogo

En anden amerikansk crowdfundingplatform er Indiegogo, som blev stiftet i 2007 og siden 2010 også har været at finde i Danmark. Hver eneste dag besøger folk fra hele verden Indiegogo i jagten efter smarte og ukonventionelle ting, der løser alverdens problemer - store som små. Deres fokus er på teknologi og innovationer samt de mere kreative projekter med film, design og musik. Over 800.000 idéer er blevet realiseret ved hjælp af Indiegogo, og cirka 110 af disse er danske. 

Værd at vide: Indiegogo har muligheden for fleksibel funding, hvor det ikke er et krav at nå de 100% for at få pengene udbetalt. Dette kræver selvfølgelig, at man stadig kan levere sine lovede rewards, selvom målet ikke nås. Cirka 19.000 kampagner lanceres på platformen om måneden, så der er rift om at få fat i folkets opmærksomhed. Derfor skal man nok også forvente en lav grad af hjælp og en stor grad af eget ansvar for at kampagnen kommer i mål.

 

Læs mere om Indiegogo og om hvordan denne platform kan være noget for dig her 


 

Lånebaseret crowdfunding

Lendino

“Vi tilbyder crowdlending, hvor din virksomhed kan låne direkte fra private og professionelle investorer”

Lendino er en anerkendt crowdlendingplatform i Danmark, hvor private og professionelle långivere kan investere i lån fra mindre danske virksomheder og boligejere. På Lendino kan du både låne til virksomheder og private.

Værd at vide: Vækstfonden og EKF er med. Der er i dag allerede over 2.000 långivere, som låner både store og små beløb ud gennem Lendino. Hertil låner de to statslige finansieringsinstitutter Vækstfonden og EksportKreditFonden (EKF) også ud på Lendino. De finansierer op til 50% af lånene.

Vilkår: Du kan låne med løbetider fra 6 måneder og til 25 år. Renterne ligger typisk fra 4,5% til 9%. Det koster fra 2% af lånebeløbet at etablere et lån hos Lendino. Renterne starter på 4,5% p.a. Fra ansøgning til udbetaling af lån kan der gå ned til en uge.

 

Dyk ned i hvad Lendino kan hjælpe dig med

 

Flex Funding

Med crowdfunding tilbydes danske virksomheder, iværksættere og foreningerne at låne

penge til deres virksomhed på en innovativ, let og nem måde.

Flex Funding tilbyder erhvervslån gennem deres egen crowdfundingplatform. Platformen hos Flex Funding består af et stort netværk af private og institutionelle investorer, der har interesse i at låne deres formue til det danske erhverv, med henblik på et givent afkast i form af renter. Sagt på en anden måde fungerer Flex Funding crowdfunding og crowdlending via en udlånsplatform.

Flex Funding tilbyder forskellige former for lånemuligheder

  • Erhvervslån
  • Netværkslån som deles op i:
    • investorbaseret netværkslån
    • Bruger og kundebaseret netværkslån
    • Covid19 lån

Hvordan kommer man så i gang med at lave en crowdfunding kampagne? For at komme i gang med Crowdfunding hos Flex Funding skal du udfylde en låneansøgning via hjemmesiden. Selve ansøgningen og låneprocessen er digital og yderst effektiv.

Vilkår: Crowdfunding er målrettet alle sunde danske virksomheder, der kan ansøge om et erhvervslån uden forpligtelse. Som hovedregel skal man forvente, at der skal stilles sikkerhed for tilbagebetaling af lånet. Som de fleste andre erhvervslån, vil der være fast rente i hele lånets løbetid, den normal bankrente på 3,95% - 9,70% p.a. afhængig af risikovurdering og sikkerhedsstillelse. 

De grundlæggende krav: Det skal være en dansk registreret virksomhed med CVR-nummer, hvilket udover A/S og ApS også inkluderer enkeltmandsvirksomheder, foreninger samt fonde. Der er krav om positivt egenkapital og selskabet har udarbejdet minimum 2 års regnskaber. Hvis man som erhvervsdrivende ikke opfylder ovenstående grundlæggende krav, kan Flex Funding netværkslån være en mulig løsning

 

Kig forbi Flex Funding og find det lån, som passer til dig

 

Andre platforme:


 

Donationsbaseret crowdfunding

Danske:

Internationale:

 

Aktie / investeringsbaseret crowdfunding

Internationale:

 Louise Bech Junge stiller skrapt på platformene - hvad skal du tænke over, når du skal vælge den rette

Samarbejdspartnere

samarbejdspartnere
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.