Crowdfunding-videoen - Et af de bærende elementer i din kampagne

Skrevet af: Peter Vilstrup
Udgivet: September 2021

 

Alt fra en håndholdt iPhone optagelse til den store videoproduktion med højt professionelt udstyr og crew.

 

En crowdfunding-video er et bredt begreb og kan være mange forskellige ting. Det vigtigste som du skal tænke over, når du skal lave din kampagne er, hvordan fanger jeg 

folkets opmærksomhed og hvordan kommer jeg ud med mit budskab?

Når det kommer til opsætning af crowdfunding-kampagner, så er det ikke et krav, at du skal have en video, men det anbefales. Undersøgelser på området viser, at kampagner med video bliver støttet med 105% mere end kampagner uden video (Fundera). 

 

Det kan betale sig!

Ingen tvivl om det at producere en gennemført og visuel pæn crowdfunding-video, er både tidskrævende og til tider dyrt, hvis man ikke selv har kompetencerne. 

Men det er også vigtigt at overveje, at det du optager og redigerer kan bruges i andre sammenhænge end blot crowdfunding. Her har du nemlig muligheden for at skabe video-materiale som kan anvendes til dine sociale medier eller hjemmeside.

Derudover så kan fraklip og behind-the-scenes optagelser være med til at sætte rammerne for en mere autentisk og menneskelig kampagne. Disse klip kan bruges til at skabe opmærksomhed om din kampagne før lancering, samt undervejs, til at forblive i folks bevidsthed - top of mind.

Med alt dette in mente, så skal regnestykket selvfølgelig gå op.

Det nytter ikke noget at gå ud og bruge et beløb i af flere tusinde kroner, hvis det du søger ved din kampagne er et lavere beløb.

Og derfor er der intet galt i at gribe din egen telefon og lave nogle fine optagelser med den. Det vigtigste er blot, at du kommer ud med dit budskab, og at dine støttere har noget visuelt at forholde sig til.

 

Intet rigtig eller forkert

Der findes ikke en fast drejebog for, hvordan en crowdfunding-video skal strikkes sammen. Du kan både være meget kreativ og eller lade dig retmæssigt inspirere af, hvad andre har gjort.

Den typiske længde for en crowdfunding-video er mellem 2 og 4 minutter. Der er god grund til at holde den kort og simpel og gå direkte til pointen. 

En quick-guide til, hvordan din kampagnevideo kan sættes op, kan se sådan ud:

  • Hvorfor laver du crowdfunding - hvad skal støtten gå til?
  • Hvad er produktet, og hvilket problem løser det for din støttere (og ved reward-baseret crowdfunding: hvad får støtterne for at støtte kampagnen)?
  • Hvem er du, og hvad er det for en virksomhed du driver?
  • Tal ind i den fælles rejse du er på sammen med dem, som gerne vil støtte. Altså en ‘jeg kan ikke gøre det uden jer’ -tankegang. 
  • Tal ind i de værdier og kvaliteter som din målgruppe går op i.
  • Vær personlig, folk vil gerne have et ansigt på, hvem de støtter - de vil støtte fordi det lige præcis er dig som iværksætter, der er bag produktet og idéen.

 

Samling af eksempler på gode crowdfunding-videoer

Der findes tonsvis af crowdfunding-videoer derude. Rigtig mange af dem er fra USA, som er crowdfundingens højborg.

Herunder er der fundet en række eksempler på videoer, både fra Danmark og fra det store udland. Disse eksempler kan være med til at inspirere dig til, hvordan du selv kan sætte din video op:

Videoer:

Danske eksempler:

Internationale eksempler:

 

 

Her er crowdfunding-ekspert Louise Bech Junges råd til din crowdfundingvideo:

Samarbejdspartnere

samarbejdspartnere
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.