Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Podcast dig til en bedre virksomhed

Du behøver ikke lægge arbejdet fra dig og samle avisen op for at få vigtig viden om erhvervslivet, for der findes masser af information for iværksættere i de mange podcasts, man kan finde på nettet. Vi har lavet en guide til de vigtigste danske og engelske podcasts om erhverv og økonomi.

FAKTA om podcasting:

Podcasting eller podcast er en metode til udgivelse af lyd- eller videofiler på internettet. Podcasting var oprindeligt tilknyttet Apples musikafspiller iPod, og ordet er derfor oprindelig en sammentrækning af ordene iPod og broadcasting.

Til forskel fra almindelig radio eller tv, lytter eller ser du ikke direkte, men opretter et abonnement og henter automatisk den nyeste fil i podcasten. Du behøver ikke en iPod for at hente podcasts, men kan enten lytte til lydfilerne på din computer eller overføre udsendelserne til din transportable musikafspiller. De fleste podcasting-filer hentes i MP3-format, som mange musikafspilningsprogrammer understøtter.

Den om erhvervsbosserne

P1 Business giver dig erhvervsdebat med perspektiv, når Solveig Bjørnestad hver uge udfordrer topchefer og deres holdninger i DRs populære erhvervsmagasin.

Den om de almindelige virksomheder

Hvad skal der til for at skabe innovation og udvikling i en helt almindelig dansk virksomhed? I seks temaudsendelser om mindre danske virksomheder følger DR-serien Direktørens Dilemma direktørerne i tre sønderjyske virksomheder, mens de udfordres og provokeres af tre top-erhvervs-folk.

De langhårede

Har du virkelig lyst til noget at tygge på? Syddansk Universitet stiller flere forelæsningsrækker til rådighed som podcast, hvor du blandt andet kan blive klogere på alt det grundlæggende i erhvervsøkonomi, eller skærpe dine forhandlingsteknikker med engelsk forhandlingsteori.

Dem fra bankverdenen

Jyske Bank har kastet sig hovedkulds ud i podcast-æraen med intet mindre end seks finans-podcast i både lyd- og videoformat. Du kan hente podcasts om generelle finansnyheder, om danske aktier, om obligationer, om råvarer, om udenlandske aktier og valuta.

De engelske

Har man sprogkundskaberne i orden, er der meget at hente i engelsksprogede i podcasts, hvor du blandt andet kan høre podcasts, der er skræddersyede til små og mellemstore virksomheder. Vi fandt blandt andet "Small business podcast" for de små virksomheder, og erhvervsportalen Businesslinks mange podcasts, der giver dig gode råd fra engelske finanseksperter.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her