Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Råd om annoncering

Når du blevet klar over, hvem du søger, til hvilket job og hvorfor, kan du beslutte dig for, hvordan du har tænkt dig at finde vedkommende. Den traditionelle jobannonce i dagspressen er en omstændig, langsommelig og dyr proces. Overvej disse alternativer:

  • Søg internt: Måske har du servicepersonale, administrative medarbejdere e.l., der kunne tænke sig at prøve kræfter med salget. Send en e-mail med jobopslaget ud og se, hvad der sker.
  • Få anbefalinger: Spørg dine nuværende sælgere eller øvrige ansatte, om de kender nogen, der ville være gode til jobbet. Måske kan de anbefale nogen.
  • Brug dit netværk: Kunder, leverandører, samarbejdspartnere, tidligere kolleger eller studiekammerater og dine sociale kontakter kan måske hjælpe dig med at finde den rette. Der er altid nogen, du kender, der kender nogen, der kender nogen.
  • Spørg brancheforeningerne: Måske har de et jobforum for deres medlemmer, hvor du kan poste dit opslag.
  • Brug internettet: Online jobsøgning og -annoncering går hurtigere og er mere fleksibelt end den traditionelle metode. Jobbankernes søgefunktion gør det lettere for den rette medarbejder at finde den rette stilling, hvilket jo er en fordel for begge parter.
  • Søg på universiteterne: Mange universitetsfakulteter og -institutter har interne jobportaler eller opslagstavler. En nyuddannet kan være en gevinst for en virksomhed, da han/hun kommer med frisk entusiasme, mod på at kaste sig ud i tingene og fagligheden tæt inde på livet.
  • Hyr en headhunter: Det kan være en bekostelig affære, men hvis behovet for professionel vejledning er stort, kan det måske betale sig på sigt at få en headhunter til at udpege den helt rigtige sælger.
  • Brug vikar- og rekrutteringsbureauer: Hvis du står og har akut brug for salgsmedarbejdere, måske pga. at dine produkter er sæsonbestemte. Nogle vikarer kan hives ind fra dag til dag og arbejde i en afgrænset periode, mens andre kræver projektansættelse eller udsigten til fastansættelse. Det kan også lade sig gøre at rekruttere permanent arbejdskraft gennem et bureau.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her