Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Før du rekrutterer

Beslut dig først og fremmest for, hvad dit salgsteam skal kunne. Evaluer på dine nuværende salgsmedarbejdere, og find de styrker, du ønsker at fremme, og de svagheder du ønsker at minimere og undgå ved fremtidige ansættelser. Det er vigtigt, at du gør dig klart, hvad du har brug for - hvilken type salg og hvilke sælgere?

Uanset hvad er det afgørende at få tingene til at passe sammen. Begå ikke den fejl at basere din virksomheds salgsbehov på en anden virksomheds erfaringer eller krav. Det er heller ikke altid hensigtsmæssigt at følge "opskrifter på salgssucces" o.l., da det nogle gange fjerner fokus fra virksomhedens reelle behov.

Produktivitet og krav

Nøglen til at opnå et realistisk billede af din virksomheds behov er ved at måle salgsproduktiviteten ud fra de metoder, der bliver anvendt. Den letteste målestok er kroner og ører - omsætning per salgsmedarbejder og gennemsnitsbeløb. Resultatet kan uden videre sammenlignes med budgettets omsætningskrav, og derudfra kan du overordnet set vurdere virksomhedens bundlinje.

På baggrund af denne gennemsnitsberegning kan du vurdere den enkelte medarbejders produktivitet. Måske er det nogle få medarbejdere, der trækker hele slæbet. Det er vigtigt at vide, før du beslutter dig for at rekruttere nye sælgere. Ulighed blandt medarbejderne skaber et ukonstruktivt arbejdsmiljø, og du bør tænke i at forbedre eller udskifte de sælgere, der trækker gennemsnittet ned.

Faktuelle tal og gode salgsstatistikker er dog ikke alt. Vær opmærksom på, at høje tal også kan skyldes sjusk. Måske presser sælgeren urealistiske handler igennem, og de ryger senere i vasken, eller han/hun bruger ufine metoder til at lukke sine salg. Undersøg, hvad der gør en på papiret god sælger så god. Find ud af hvilke faglige og menneskelige kvaliteter, du ønsker, dine sælgere skal repræsentere.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her