Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Kunde- og konkurrenceklausuler giver konkret beskyttelse

I andre sager end dem, der handler om overtrædelse af bestemmelsen om erhvervshemmeligheder, er det også vigtigt, at du kan beskytte din virksomhed ved at indgå konkrete aftaler med dine ansatte i form af kunde- og konkurrenceklausuler. Da du jo med klausulerne har mulighed for at gardere dig med helt konkrete tiltag, vil retspraksis være tilbageholdende med at give erstatning på baggrund af markedsføringslovens mere generelle regler om den ansattes loyalitetspligt, beskyttelse af erhvervshemmeligheder og den endnu bredere betegnelse "god markedsføringsskik".

Funktionærloven

Funktionærloven gælder kun for funktionærer. Kontakt din advokat, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en eller flere ansatte har funktionærstatus, for det har nemlig ikke kun betydning i forhold til kunde- og konkurrenceklausuler. Funktionærloven indeholder en række ufravigelige bestemmelser, der kun beskytter funktionærer, og du kan derfor let komme i klemme, hvis du ikke er opmærksom på dem.
I 1999 blev funktionærlovens regler for konkurrenceklausuler ændret. Samtidig blev kundeklausulerne direkte reguleret af loven. Det er også muligt at lave kunde- og konkurrenceklausuler med ikke-funktionærer, men de klausuler er så naturligvis ikke omfattet af funktionærloven.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her