Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Gaveoverdragelse

Hvis den nuværende ejer har økonomisk mulighed for det, kan han overdrage virksomheden som gave til den nye ejer.

Gaveafgift er:

  • Til børn, stedbørn, børnebørn, svigerbørn, forældre mv. 15 %
  • Stedforældre, bedsteforældre 36,25 %

Overdragelse af virksomheden som gave giver ofte den yngre generation de bedste økonomiske muligheder for at fortsætte virksomheden. Gaveoverdragelse kan dog vanskeliggøres af den nuværende ejers behov for at etablere en formue til dækning af fremtidigt forbrug og af hensynet til øvrige børn.

Eksempel på gaveoverdragelse

Morten Sørensen er en foretagsom forretningsmand og har mange aktiviteter i gang. En dag spurgte han sin revisor, om det ikke kunne være en god ide at lade hans to børn hver etablere et anpartsselskab, som kunne deltage i nogle af hans fremtidige projekter.

Efter en længere drøftelse med revisor og advokat besluttede Morten at købe to tomme anpartsselskaber og overdrage disse som gave til børnene. Der skulle naturligvis betales gaveafgift af den del af gaven, der oversteg det årlige afgiftsfrie beløb på 2 x 50 t.kr.

Fremover ville Morten kunne lade børnenes selskaber deltage med en mindre ejerandel i de projekter, hvor der var gode udsigter til en fortjeneste. Herved kunne Morten sikre børnene en opsparing til børnenes uddannelse m.v., uden at der skulle betales gaveafgift m.v. heraf.

Advokaten fik til opgave at sørge for, at reglerne for anbringelse af umyndiges midler m.v. ville blive overholdt.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her