Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Joint venture-modeller

Den rigtige joint venture-model afhænger af, hvad du vil opnå.

En mulighed er bare at indgå aftale om samarbejde indenfor et begrænset og specifikt område. Måske vil du sælge et eksisterende produkt via en større virksomheds distributionsnet. Her vil de to partnere indgå en kontrakt, der udstikker betingelserne - rettigheder og forpligtelser - for at få samarbejdet til at lykkes.

Alternativt kan det være, at I er interesseret i at etablere en seperat joint venture-virksomhed. I dette tilfælde en distributionsvirksomhed. En joint venture-virksomhed kan være en meget fleksibel løsning. Partnerne ejer hver deres aktier og aftaler i fællesskab, hvordan virksomheden skal styres.

I dine overvejelser om joint venture-model skal du blandt andet vurdere, hvordan du vil (og hvor meget du vil) deltage i driften af partnerskabet. Du skal naturligvis også overveje konsekvenserne af et mislykket forsøg - og endelig hvor stor en risiko, du er villig til at acceptere.

Du bør altid konsultere en professionel. Den måde du sætter et joint venture op på, påvirker din virksomhed og også, hvordan eventuel profit bliver beskattet. Det kan også påvirke din hæftelse, hvis partnerskabet går galt. Du har med andre ord brug for en klar juridisk aftale, der præciserer, hvordan partnerskabet bliver drevet, samt hvordan indskud og udbytte bliver delt.

 


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her