Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

At få finansiering med egenkapital: Præsenter din forretningsplan

Præsentationen af din plan for en mulig investor er meget vigtig. Prøv at forudse de bekymringer, som investorerne kan have, og tydeliggør de fordele, de vil få ved at investere ved bl.a. at lægge vægt på:

  • Den nødvendige investering
  • De betingelser du foreslår - f.eks. kontrolandel, færdigheder, investeringens tidshorisont
  • Din virksomheds og medarbejderes evner til at gå frem efter planen

Du bør overveje, hvem der skal stå for den egentlige præsentation, og hvorvidt du f.eks. ønsker at involvere hele dit ledende team. Det kan hjælpe til med at give et professionelt indtryk, at du klæder dig pænt på og sikrer dig, at den grundlæggende forretningsetikette bliver overholdt, f.eks. at komme til tiden. Det er også vigtigt, at du overvejer præsentationens stil og længde. At gøre det kort, fængende og tilpasset dit publikum vil nok imponere mere end en længerevarende og mere kompleks præsentation.

Hvis din mulige investor er interesseret i at samarbejde med dig, kan du begynde en mere detaljeret forhandling af centrale forhold, f.eks. jeres respektive ansvar, vækstambitioner, investorens exit strategi, kontrakter, garantier og erstatningsansvar. Du bør også klargøre, hvordan investeringsforholdet skal styres, og hvor meget investorerne kan blande sig i virksomhedens beslutninger og daglige drift. 

Sørg for, at den information, du giver, er detaljeret, troværdig og professionelt præsenteret. Det gælder bl.a. din virksomheds økonomiske forhistorie og fremtidsudsigter, forretningspolitik og procedurer samt informationer om kunder og leverandører, som din investor kan gennemgå.

Hyr en professionel revisor og juridisk rådgiver til at forhandle investeringsvilkår.

Hvis din præsentation forløber godt, så må du planlægge nærmere, hvordan din investor skal indgå i din måde at styre din virksomhed på. Nogle investorer opfører sig mere som en "sleeping partner" end andre, der måske ønsker at være mere aktivt involveret i styringen af din virksomhed. Du skal ikke overlade den daglige kontrol med din virksomhed til din investor, men du er nødt til at forhandle med dine investorer om på hvilket niveau, de skal involveres. Og husk på, at de fleste investorer ikke kun kan tilbyde kontanter, men også ekspertise.

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her