Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Venturekapital

Venturekapital kendes også som privat egenkapital. I modsætning til Business Angels ønsker venturekapitalister (VC) at investere store summer mod at få andel i din virksomheds aktier.

VC"ere investerer typisk i virksomheder med:

  • Et investeringsbehov der ikke ligger under 20-25 mio. kr.
  • En ambitiøs, men realistisk forretningsplan
  • Et produkt eller en service der har en unik salgsposition eller nyder andre konkurrencemæssige fordele
  • Stort indtjeningspotentiale og mulighed for et højt investeringsafkast indenfor en bestemt tidsramme, f.eks. fem år
  • En sund managementekspertise. Selv om VC"ere normalt ikke ønsker at involvere sig i virksomhedens daglige drift, vil de ofte hjælpe med virksomhedens overordnede strategi
  • En succesfuld fortid der viser, at virksomheden er sund og kan klare sig - af samme årsag kommer iværksættere normalt ikke i betragtning til investering

Fordelen ved VC"ere er, at de bibringer store summer i form af egenkapital samt et væld af ekspertise. Hvis du får succes med at finde en venturekapitalist til din virksomhed, så vil det samtidigt også blive nemmere at skaffe finansiering andre steder fra.

Ulempen er, at det kan være en lang og besværlig proces at få finansiering med venturekapital. Det kræver, at du udarbejder en detaljeret forretningsplan, der også indebærer finansiel projektering. Det vil sandsynligvis være en god ide at opsøge professionel hjælp. Du skal også være parat til at bruge penge på juridisk og professionel rådgivning - og det gælder, uanset om det lykkedes dig at sikre finansieringen.

Der findes sammenslutninger af venturekapitalister. Kontakt Danish Venture Capital and Private Equity Association. Her kan virksomheder få hjælp til at finde frem til venturekapital.

Foreningen The European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA) tilbyder information og netværks-muligheder for investorer, entreprenører og politikere indenfor europæisk egenkapitalsfinansiering.   

Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her