Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Business Angels

Business Angels (BAs) er velhavende personer, der investerer i virksomheder med et stort vækstpotentiale mod at få egenkapital. Nogle BA"ere investerer på egen hånd, mens andre er del af et netværk, et syndikat eller en investeringsklub af BA"ere. Udover at tilbyde penge så stiller BA"ere ofte også deres egne kompetencer, erfaringer og kontakter til rådighed for virksomheden. 

BA"ere investerer typisk i virksomheder:

  • Med et investeringsbehov mellem 100.000 kr. og 2,5 mio. kr. De fleste investeringer er under 1 mio. kr.
  • Med potentiale for et højt afkast - BA"ere er ikke bange for at løbe store risici
  • Med gode muligheder for udvikling eller vækst - gerne på et tidligt tidspunkt i virksomhedens liv
  • Der er i en bestemt branche  

En af fordelene ved at bruge Business Angels er, at de ofte tager en hurtig investeringsbeslutning uden mange komplicerede vurderinger. Det er dog alligevel en god ide at udarbejde en professionel og grundigt tilrettelagt forretningsplan.

De fleste Business Angels kan dele ud af værdifulde erfaringer fra arbejde i mindre virksomheder eller som selvstændige. De har sandsynligvis også viden om dit lokalområde, da de har en tendens til at koncentrere deres investeringer i et mindre geografisk område.

En af ulemperne ved Business Angels er, at de ikke investerer regelmæssigt, og måske ikke selv leder aktivt efter muligheder, så de kan være vanskelige at finde frem til. Selvom du opsøger et agentur eller netværk, der kan hjælpe dig, vil en BA altid lægge stor vægt på det personlige forhold - det er f.eks. vigtigt, at I kan samarbejde. At finde frem til den rigtige investor kan derfor tage længere tid end forventet - typisk flere måneder.

Dansk Business Angel Netværk (DBAN) kan hjælpe dig med at finde frem til lokale og passende Business Angel netværk, og kan samtidig hjælpe dig med at forberede og præsentere dit forretningsforslag.

Sidst opdateret: 05-10-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her