Spring over køen til vores gratis kurser. Tilmeld vores nyhedsbrev nu:
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Hvad kan vi hjælpe med?

Virksomhedspraktik

Virksomhedspraktik kan være en nem og billig måde at finde ud af, om en ledig passer til din virksomhed. Du får den ledige i praktik i op til 4 uger, og du skal hverken betale løn eller forsikring. Den ledige kan derefter blive ansat i et fast job eller med løntilskud umiddelbart efter virksomhedspraktikken. Hvis der er behov for kurser til medarbejderen inden ansættelsen, tilrettelægger du dem sammen med dit lokale jobcenter. Det er også jobcentret, der formidler kontakten mellem dig og den ledige.

Regler for virksomhedspraktik

Alle ledige kan komme i virksomhedspraktik, men virksomheden skal godkendes. I virksomhedspraktikken er den ledige ikke omfattet af de regler, der er fastsat for lønmodtagere. Arbejdsmiljølovgivningen og lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet gælder dog.

Der skal være et rimeligt forhold mellem antallet af ansatte uden tilskud og antallet af ansatte i virksomhedspraktik samt ansatte med løntilskud. Under virksomhedspraktikken modtager den ledige en ydelse, der svarer til de dagpenge eller den kontanthjælp, som den ledige ellers ville være berettiget til.


Sidst opdateret: 05-06-2011

UDVALGTE KURSER


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her